Focare seminee premium, garantia calitatii si a performantei

focar-seminee

Semineele au fost, au ramas si vor fi in topul tendintelor amenajarilor interioare, gratie avantajelor multiple pe care le aduc locuintelor unde sunt instalate. Atunci cand vorbim despre seminee, „focar” este un cuvant esential. Ce reprezinta focarul? Acesta este componenta principala a unui semineu denumita, in termeni simpli, locul unde arde focul si dicteaza, atat tipul semineului, cat si nivelul de performanta al acestuia. Atunci cand spui „focare seminee”, te poti referi chiar la inlocuitori ai clasicei centrale termice. Ce tip de focare exista, care sunt caracteristicile lor principale si ce optiuni ai din care sa alegi, afli acum.

Focare seminee: diversitate cat cuprinde

Pe cat de multe tipuri de seminee exista, pe atat de diverse sunt si acele focare seminee ce le incadreaza intr-o anumita categorie. Furnizorii cu nume sonore in acest domeniu comercializeaza peste 250 de modele intr-o gama variata, la care se adauga cele executate la comanda.

Exista cateva tipuri principale de focare seminee, care vin la pachet cu o serie de avantaje si caracteristici proprii. In continuare, iti vom prezenta aspectele esentiale pentru fiecare dintre acestea, care ar putea cantari in decizia ta de achizitie. Vei putea alege din nu mai putin de 7 categorii de focare seminee.

Tipuri de focare seminee

  1. Focare seminee tip centrala (denumite colocvial si „termoseminee”)

Acest tip de focare seminee este recunoscut pentru performanta. Performanta lor se poate traduce in termeni de randament termic crescut si autonomie la fel de ridicata. Aceste focare izolate la interior se folosesc pentru a incalzi spatiul unei locuinte, dar si apa, avand functii similare cu cele ale unei centrale.

  1. Focare seminee pe gaz (denumite colocvial si „seminee pentru apartamente”)

Aceasta categorie de focare seminee este extrem de populara in randul locuitorilor la bloc. Tipul de arzator este unul usor de manipulat, reglarea temperaturii realizandu-se prin intermediul unei telecomenzi sau a unei simple apasare de buton. Lipsa necesitatii cosului de fum le face foarte potrivite pentru apartamente.

  1. Focare seminee tip norvegian

Cu o eficienta de peste 80% si o autonomie ce ajunge chiar si pana la 10 ore, acest tip de focare seminee este popular si datorita consumului redus de combustibil, dar mai ales pentru faptul ca este eco-friendly. Consumul scazut, poluarea minimala si temperatura de la evacuare scazuta, sunt alte avantaje multiple.

  1. Focare seminee cu samota la interior

Aceste focare seminee au un randament termic crescut si, mai ales, un design placut. Sunt, de asemenea, putin poluante si economice din punct de vedere al cantitatii de combustibil folosit, si pot fi adaptate oricarui tip de design: semineu rustic, semineu clasic, semineu modern, in functie de preferintele tale.

  1. Focare seminee tip caseta

Aceste focare seminee sunt incorporabile, caracteristica dupa care le vei recunoaste oricand. Apreciate pentru aspectul lor minimalist, au si un randament caloric ridicat, ceea ce le face o alegere inspirata.

  1. Focare seminee suspendate

Acest tip de focar iese din sfera obisnuitului, avand scopul de a deveni piesa centrala de rezistenta in orice locuinta. Pentru cei care isi doresc un aspect „wow” este o alegere potrivita.

  1. Focare seminee din fonta

Acest tip de focare seminee poate fi chiar si o sursa principala de caldura. Ba mai mult decat atat, un astfel de focar se gaseste, adesea, sub forma focarelor incorporabile, fiind apreciate pentru confortul sporit generat.

Unde gasim un focar semineu potrivit nevoilor noastre?

Alege un focar performant cu ajutorul celor de la seminee-expert.ro si bucura-te de confort! Expertii te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie, analizand atat nevoile cat si dorintele tale.

The following two tabs change content below.