Tu stii cum decurge un consult intr-o clinica ORL din Bucuresti?

clinica orl din bucuresti

Protejeaza-ti nasul, gura si gatul prin vizita frecventa la o clinica ORL din Bucuresti

Oricare dintre noi se ingrijoreaza atunci cand merge pentru prima data in cabinetul unui medic. Foarte multi se intreaba ce manevre va executa medicul si daca vor durea sau nu. De aceea, in acest articol se pune problema etapelor efectuarii unui consult dintr-o clinica ORL din Bucuresti.

Primele etape ale unei consultatii efectuate la o clinica ORL din Bucuresti

Se va incepe intotdeauna cu cele mai importante aspecte. Medicul din clinica ORL din Bucuresti va va cere cat mai multe detalii despre posibilele boli pe care le-ai avut in trecut.

clinica ORL din Bucuresti

Totodata, sunt destul de importante si informatiile conform carora rude sau apropiati de sange au suferit sau nu de boli ce se aseamana cu simptomele tale.

Ulterior, chestionarea se va raporta la regimul si stilul tau de viata. Conteaza ca medicul sa stie daca fumezi, daca bei cafea, alcool ori alte tipuri de droguri. Nu in ultimul rand, e important sa mentionezi daca iei vreun tip de medicament zilnic.

Abia dupa clarificarea acestor etape va incepe propriu-zis evaluarea pe care ai stabilit-o in clinica ORL din Bucuresti.

Instrumente clasice folosite doar intr-un cabinet ORL din Bucuresti

Datorita unui specul nazal, un instrument foarte des folosit intr-un cabinet ORL din Bucuresti, fosele nazale sunt investigate de catre medicul din domeniu. Si pentru inspectia timpanului se foloseste un instrument special. Vorbim de speculul auricular.

Cu ajutorul unui apasator steril pentru gura, medicul analizeaza toate partile anatomice de la nivelul orofaringelui. In special limba, omusorul, dintii si implicit amigdalele. Dupa aceea, cu o oglinda de dimensiuni reduse, medicul examineaza laringele pentru a se asigura ca vorbirea nu este in vreun fel afectata.

In oricare clinica ORL din Bucuresti ati merge, trebuie sa stiti faptul ca aceste etape ale consultatiei nu sunt deloc dureroase. Poate doar laringoscopia, dupa cum o descriu unii pacienti mai sensibili, care sustin ca le creeaza o mica senzatie de disconfort, dar nimic dureros de care sa iti faci griji.

Laringoscopia efectuata intr-o clinica ORL din Bucuresti

Nu trebuie sa te astepti la dureri sau chinuri mari asa cum unii pacienti o descriu. Tot ce trebuie sa faci este sa stai in pozitie dreapta pe scaunul pe care te va sfatui medicul sa stai. Te va pune sa scoti limba afara cat de mult poti si ti-o va infasura intr-un tifon pentru a vedea el cat mai clar laringele si baza limbii.

Cu ajutorul unei oglinzi pozitionata in spatele gatului si a unei lumini, medicul de la clinica ORL din Bucuresti va analiza miscrea corzilor vocale in timp ce tu vei rosti anumite sunete.

Nu te teme, nu iti va face nimic de care sa te temi, doar va observa toate aceste elemente in decurs de 5 sau 10 minute pentru a te asigura ca totul este in regula.

The following two tabs change content below.

elenadobre2017