Tot mai multi oameni apeleaza la reflexoterapie pentru relaxare

reflexoterapie

De ce tot mai multi oameni apeleaza la reflexoterapie pentru a se relaxa?

Stiati ca datorita mecanismului din spatele metodei de reflexoterapie, aceasta a devenit tot mai cunoscuta la nivelul colectiv? Astfel, fie ca ai probleme de sanatate sau iti doresti sa iti imbunatatesti starea de sanatate, aceasta terapie este cel mai indicat tratament pentru tine.

Metoda de reflexoterapie rerezinta un instrument neinvaziv de tratament, baza fiind reflexologia, ce are la baza conexiunea energetica a anumitor puncte si zone aflate pe urechi, pe maini si pe talpile picioarelor cu fiecare organ si cu parti ale corpului.

Cu totii am auzit, am vazut sau chiar am incercat aceasta metoda. A devenit din ce in ce mai populara, fiind promovata chiar si la nivel mediatizat intens.

reflexoterapie

In ce constau tehnicile folosite?

Tehnicile folosite in timpul unei sedinte de reflexoterapie constau in apasarea anumitor parti de pe talpi si de pe maini, cu degetele, pentru a stimula organele corespondente. Punctele sensibile sunt zone carora trebuie sa le dam multa atentie.

Astfel, prin apasarea lor, pacientul va simti anumite dureri ascutie, in timp ce teraputul va resimtii granulatii fine, ca niste fire de nisip sau margelute. Acestea sunt de cele mai multe ori deseuri formate din acid uric, calciu migrat, resturi ale proceselor de catabolizare a hranei, substante chimice pe care organismul nu a putut sa le elimine.

Datorita faptului ca prin aceste tehnici de apasare digitala, cristalele sunt sfaramate, dizolvate si eliminate, metoda de reflexoterapie este atat de apreciata si cautata. Circuitul energetic si cel sangvin revin la normal dupa efectuarea unor astfel de sedinte.

O sedinta de reflexoterapie are o durata de aproximativ 60 de minute, timp in care pacientul sta relaxat, intr-o pozitie comoda, imbracat, pe un fotoliu sau pe masa de masaj, iar terapeutul aplica presiuni cu degetele pe talpile sau pe mainile lui.

Apeleaza cu incredere la aceasta metoda daca te regasesti in aceasta lista

Scopul principal al metodei de reflexoterapie este acela de a corecta factorii negativi implicati in procesul de boala: congestia, inflamatia si tensiunea. Afectiunile congestive sunt responsabile de aparitia tumorilor, afectiuni inflamatorii sunt, de exemplu, sinuzita, colita, bronsita, iar tensiunile slabesc sistemul imunitar.

Aceasta terapie imbunatateste circulatia sangelui, accelereaza eliminarea toxinelor si a reziduurilor pentru a impiedica depunerea lor in concentratii daunatoare in ficat, intestin si rinichi, si diminueaza durerea prin stimularea eliberarii de endorfine, analgezicele naturale produse de organism.

Astfel, daca ai probleme cu sistemul imunitar, sistemul endocrin sau sitemul digestiv, poti apela cu incredere la reflexoterapie!

The following two tabs change content below.