Tot ceea ce trebuie sa stii despre un cabinet alergologic

consult alergologic

Vino la un cabinet alergologic pentru a cunoaste mai multe despre alergologie

Da, printr-o simpla vizita la un cabinet alergologic poti invata cu mult mai multe lucruri despre aceasta ramura medicala direct de la un specialist, comparativ cu simplul citit de pe internet. Astfel, puteti observa sau chiar participa la un test pentru determinarea alergenului.

cabinet alergologic

De asemenea, specialistul din cadrul unui cabinet alergologic va incerca probabil sa va dea si o scurta definitie a domeniului care ar putea suna in felul urmator: ramura medicala care se ocupa cu studiul, prevenirea dar si tratarea patologiilor asociate cu alergeni se numeste alergologia.

Mai precis decat atat, alergenul este adesea o substanta care provoaca sistemului imunitar reactii anormale si exagerate. De exemplu, persoanele care sunt alergice la lactate vor reactiona in mod ciudat fata de alte persoane care nu au aceasta intoleranta si va fi victima mai multor.

Despre alergenii care te pot aduce fortat la un cabinet alergologic

In proportie de 90% din totalul de factori care te pot aduce la un consult in cadrul unui cabinet alergologic, cele mai comune alimente care inflameaza sistemul imunitar al anumitor oameni sunt cauzate de:

  • Oua;
  • Soia;
  • Arahide;
  • Peste;
  • Laptele de vaca.

Pe langa acestea potentiale alergei pot fi regasiti intr-o varietate larga de medii si produse precum medicamentele, cosmeticele (folosite preponderent de femei), veninuri (de la veninurile foarte periculoase la cele mai slabe), polen (regasit aproape oriunde in aer in anumite perioade) sau chiar praful si mucegaiul.

Care ar fi cele mai comune simptome care ar trebui sa ne faca sa sunam pentru programare la un cabinet alergologic

Printre principalele simptome care ar trebui sa faca orice individ sa constientizeze faptul ca sufera de o alergie si ca trebuie sa afle care este factorul declansator pot fi variate. Astfel, cateva dintre aceste reactii care ar trebui sa ne puna pe ganduri cu privire la o programare la un cabinet alergologic sunt:

  • Mancarimi ale nasului;
  • Stranut intens si repetat;
  • Congestia nazara sau cum este cunoscut in popor, nasul infundat;
  • Scurgerile apoase din nas sau rinoreea apoasa.

Astfel, daca veniti in cadrul unui cabinet alergologic veti fi supus mai multor alergeni pentru a determina care este declansatorul si in felul acesta sa scapati de eventualele simptome. Investigatia consta in expunerea intr-un anumit mod, cel mai adesea cutant sau subcutanat, la mai multe substante ce se presupun a fi cele cauzatoare de alergii. La final, medicul va va recomanda o solutie in acest sens.

The following two tabs change content below.

elenadobre2017