Tipuri de biciclete de munte

biciclisti

Zilele trecute ai fost în preajma unei găști de oameni foarte pasionați de ciclism. Cum nu știi nimic despre acest sport, ai stat cuminte pe scaun și ai ascultat cum discutau despre diversele modele de cursiere, mountain bike sau hibird pe care fiecare îl are și cum se confruntau care variantă este mai bună.

Cum nu suporți să fii lăsat pe dinafară într-o discuție, imediat ce ai ajuns acasă, ai intrat pe net să cauți principalele tipuri de bicicletă existente. Cum mare parte a prietenilor aveau indragitele biciclete de munte, te-ai hotărât să afli mai multe despre acest sport. Așadar, în continuare vei găsi câteva informații în legătură cu acestea.

Sunt cele mai des întâlnite tipuri de biciclete din lume. Așa cum le spune și numele, principala lor calitate este aceea că pot fi folosite, cu succes, pe trasee neasfaltate. În funcție de stilul de pedalare, vei avea câteva variante diferite, printre care:

  • ·         Recreaționale, aceste variante sunt ceva mai puțin dotate și destul de ieftine, fiind folosite în special pentru agrement. Le vei vedea foarte des prin parcuri, fiind favoritele copiilor, după ce ajung la vârsta la care pot pedala pe biciclete de adulți;

 

  • ·         Downhill, care sunt excelente pentru coborâri, foarte rezistente și cu care poți sări de la înălțimi mari, fără să sufere nicio stricăciune, dar cu care te vei chinui groaznic de tare atunci când vei vrea să urci un deal. Adesea, vei observa cicliști care preferă să le care în spinare pe partea ascendentă decât să pedaleze, din cauza slabei lor performanțe pe astfel de terenuri;

 

  • ·         Cross-country – sunt adaptate pentru a fi utilizate în condiții medii de off-road. Ele sunt ideale pentru toate tipurile de trasee montane, făcând față atât coborârilor cât și urcărilor ușoare, cu toate că specializarea lor sunt turele lungi, pe trasee neasfaltate, drepte;

 

  • ·         All-mountain – sunt printre cele mai bune biciclete de munte, cu toate că sunt destul de scumpe. Pentru o variantă decentă trebuie să scoți din buzunar cel puțin 1000 de Euro. Cu toate acestea, ele sunt bune pentru toate tipurile de teren pe care se poate să îl întâlnești, pe o tură off-road. Atât coborârile agresive, cât și urcările istovitoare nu vor fi un obstacol în calea acestor modele.

 

  • ·         Enduro, care sunt cele mai bune dar și cele mai scumpe biciclete MTB. În general este imposibil să găsești modele OK la prețuri de sub 1400 de Euro. Însă calitățile lor sunt excepționale. Au dotări excelente, care le fac foarte buni cățărători, pe lângă faptul că pot face față fără probleme și pe coborârile cele mai agresive.

Cu toate că sunt multe de spus despre fiecare tip de bicicletă de munte prezentat mai sus, măcar acum vei știi principalele variante care fac parte din această clasă velo și nu vei mai fi dat deoparte în discuțiile prietenilor.

The following two tabs change content below.

ionut

Comunicatele companiei ionut (vezi toate)