Tehnologia de producere a tavanelor extensibile

Tavane-lucioase-tip-oglinda-250-500x500

Tavanele extensibile au incetat de mult sa fie un lux, accesibil numai persoanelor cu un venit mare. Firmele care sunt angajate sa instaleze tavane extensibile pe piata constructiilor sunt foarte multe. Marci, optiuni de design si desene geometrice, de asemenea. Producatorii ofera materiale mate, lucioase, colorate, cu imprimare 3D, multi-nivel etc.,  cumparatorului fiindu-i destul de dificil sa faca o alege din toata aceasta diversitate. Materialul care este utilizat in productia de tavane extensibile poate fi doar de doua feluri: tesatura sau folie PVC.Compozitia tesaturilor pentru plafoanele extensibile si tehnologia de fabricare a acestora este sigura si nu este periculoasa pentru sanatate. Click aici pentru mai multe detalii.

Tehnologia plafoanelor extensibile

Materialul  din PVC, dupa cum sugereaza si numele, este realizat din granule de clorura de polivinil, precum si plastifianti, stabilizatori termici, pigmenti si aditivi diferiti. In productia de folii pentru tavane extensibile se utilizeaza masini speciale, asa numite linii de calendare. Filmul obtinut in acest fel, difera in grosimea uniforma si inalta calitate. In acelasi timp, calandrele pot produce un film de orice culoare si in orice model. Formal, procesul de fabricatie consta in doua etape: prepararea amestecului si incalzirea acestuia pentru a forma o masa omogena pentru rularea stratului de film.

Materialul din tesatura are o baza textila solida dintr-un fir de poliester, si, in plus, este  impregnat cu poliuretan. Tehnologia de fabricare a unei astfel de tesaturi este destul de complexa si include teserea unei retele de filamente de poliester si impregnarea ulterioara a ochiurilor de plasa cu materiale impermeabile la apa. In cazuri exceptionale, panza poate fi tesuta din fibre naturale sau din fibra de sticla, dar pretul acestor materiale este foarte ridicat. De fapt, si panza textila si PVC-ul sunt produse sintetice, a caror calitate depinde de constiinta producatorului.

Cel mai bun material

Pentru a distinge cel mai bun tip de plafon extensibil, este ca si cum ai compara o panza tesuta in zig-zag cu una tesuta in linie dreapta. Aspectul filmelor si sortimentul de solutii prezinta diferente semnificative. Plafoanele de film sunt intotdeauna netede, au o suprafata lucioasa, mata sau satinata. Tavanele albe sunt clasice, arata exact la fel ca si tavanul dupa vopsea sau acoperire cu vopsea pe baza de apa, diferenta facand-o suprafata perfect plana. Straturile lucioase, ale tavanului extensibil din PVC, pot reflecta lumina si obiectele, extinzand vizual camera, dandu-i o adancime suplimentara si sporind iluminarea. Suprafata satinata este  cea mai populara  si este un fel de compromis intre o suprafata mata plictisitoare si luciul obsesiv. Reflectiile sunt neclare si iluminarea devine difuza si usoara. Daca suprafata lucioasa a tavanului este buna pentru hol, baie si bucatarie, atunci satinul este ideal pentru un dormitor.

Structura tesaturii poate reaminti cuiva de o suprafata cu tencuiala de calitate. Acest efect apare datorita intercalarii in tesatura a filamentului poliuretanic. Plafoanele extensibile mate,  pot imita suprafetele suede, satinate sau un efect de dublu strat, asa cum arata o tesatura embosata aplicata pe baza de plasa interioara. Plafoanele extensibile din PVC pot fi realizate in orice culoare, iar producatorii ofera peste 200 de nuante, inclusiv metalizate. In plus, PVC-ul este perlat, lacuit, translucid, sub forma de sticla colorata, oglinda si chiar perforat. Pot fi aplicate imagini,  utilizand metoda tiparirii fotografiilor, inclusiv imagini 3D.

The following two tabs change content below.