Tehnici de fizioterapie practicate in tratarea durerilor

fizioterapie

Fizioterapia poate fi un tratament eficient pentru o multitudine de conditii si oricare dintre aceste tratamente poate ajuta la reducerea timpului de recuperare dupa o varietate de interventii chirurgicale.

Fizioterapeutii se pot specializa intr-o serie de domenii diferite, cum ar fi medicina sportiva, sanatatea copiilor si sanatatea femeilor, iar in cadrul acestor parametri exista trei domenii diferite de practica. Acestea sunt:

Musculoscheletal, denumit si fizioterapie ortopedica, care se utilizeaza pentru a trata afectiuni precum entorse, dureri de spate, artrita, tulpini, incontinenta, bursita, probleme de postura, leziuni la locul de munca si mobilitate redusa. Reabilitarea dupa o interventie chirurgicala este, de asemenea, inclusa in aceasta categorie. De asemenea exista si fizioterapie pentru mana sau zona lombara.

Neurologice – se utilizeaza pentru a trata tulburarile sistemului nervos, inclusiv accidente vasculare cerebrale, leziuni ale maduvei spinarii, leziuni cerebrale dobandite, scleroza multipla si boala Parkinson. Poate fi folosit si pentru reabilitare dupa operatia creierului.

Cardiotoracic este numele administrat tratamentului astmului bronsic, bronsitei cronice, emfizemului si altor afectiuni cardio-respiratorii.

Tipuri de terapii

Tratamentul fiecarui individ este adaptat in functie de cerintele specifice si un fizioterapeut va alege dintr-o gama larga de terapii, inclusiv:

  • Terapiile manuale – Acestea pot include manipularea in comun si mobilizarea (care include mobilizarea coloanei vertebrale), formarea manuala de rezistenta si intinderea.
  • Programe de exercitii – cum ar fi intarirea musculara, re-formarea posturilor, intinderea cardiovasculara si instruirea
  • Tehnici de electrotherapie – care consta in stimularea nervului electric transcutanat (TENS), terapia cu laser, diatermia si ultrasunetele.

In multe cazuri, un prejudiciu poate fi cauzat de alti factori care stau la baza. S-ar putea ca acea durere constanta a spatelui sa fie provocata de activitati repetitive legate de munca, de postura rea, de suprasolicitare sau chiar de adoptarea unei tehnici gresite atunci cand joci un sport.

In consecinta, fizioterapeutul nu numai ca trateaza durerea din spate, dar abordeaza si ceilalti factori. Aceasta abordare holistica vizeaza reducerea riscului de aparitie a prejudiciului din nou.

The following two tabs change content below.