Ski de calitate in Bansko Bulgaria

BANSKO-LOGO-1024x487

Cei care iubesc sporturile de iarna sigur se gandesc pe ce partii sa pluteasca, imprastiind mii de particule stralucitoare, in sezonul alb ce ne bate la usa. Bulgaria este o tara cu o multitudine de statiuni montane ce isi asteapta turistii. Regina statiunilor montane bulgaresti este Bansko, cea mai moderna satiune, in care au fost investite cateva milioane de euro.

Bansko, cea mai tare statiune montana din Bulgaria

Tara vecina atrage turistii romani printr-un raport bun calitate/pret, dar si prin infrastructura, cei 570 de km de autostrada, pe un teritoriu pe jumatate cat al Romaniei, fac orice destinatie sa para mai aproape. Printre statiunile cele mai cautate atunci cand vine vorba de ski Bulgaria se numara si Bansko.
Un alt motiv pentru care turistii aleg Bansko este si datorita faptului ca au cel mai bun centru de ski din Europa Centrala si de Est. Impatimitii sporturilor de iarna se pot bucura aici de cel mai lung sezon de ski dintre toate statiunile montane din Bulgaria, respectiv 5 luni : 15 decembrie – 15 mai.

Ski pe partii de cinci stele in statiunea ski Bansko

Statiunea ski Bansko Bulgaria, recunoscuta la nivel international, este si cea care ofera cele mai moderne conditii de ski din Bulgaria. Aflata la 900 m altitudine in muntii Pirin, langa raul Glazane, statiunea de ski Bansko are peste 70 de km de piste situate la distante intre 2000 si 2600 m altitudine. Dificultatea pistelor difera, acestea fiind potrivite atat pentru cei care abia deprind tainele schiurilor, cat si pentru avansati.
Partiile se impart in doua centre principale Chalin Valog, situata la altitudini intre 1100 si 1600 m, si Shiligarnika, la altitudini intre 1700 si 2500 m. Din statiunea de ski Bansko se ajunge foarte usor cu telecabina la cele doua mari centre, in aproximativ 25 de minute.
In plus, statiunea ofera si o partie cu nocturna, ce se intinde pe o distanta de 7 km, de la Banderishka Polyana pana in oras.
Copii pot invata sa schieze, pe partiile pentru incepatori, alaturi de cei mai competenti prosfesori. Daca nu vor sa schieze si saniusul i-a obosit, pot urmari competitiile ce se desfasoara pe partia Shiligarnika.
Statiunea montana este preferata atat pentru un city-break, cat si pentru vacante mai lungi. Bansko poate fi o alegere excelenta fie pentru sfarsitul anului 2014, fie atunci cand cautati o statiune moderna in cadrul ofertelor de ski Bansko 2015.

The following two tabs change content below.