Scapa de capuse printr-o dezinsectie profesionala

dezinsectie-bucuresti

Capusa este cel mai mic acarian, cu o lungime cuprinsa intre 2 si 30 mm, in functie de specie.

Pentru ca tratamentul impotriva capuselor sa fie eficient, este necesar sa se intervina in 2 etape. In prima etapa se vor extermina capusele vii prin intermediul unei lucrari de dezinsectie curativa, urmand ca in cea de-a doua etapa sa se intervina asupra insectelor aparute din larvele depuse pana la prima interventie. Cele doua interventii vor avea loc la un interval de 14-18 zile.

Interventiile de dezinsectie se vor executa cu pompa de joasa presiune, cu atomizorul sau cu aparat tip “fogger”, in functie de tipul locatiei si de gradul de infestare. Substantele folosite fac parte din grupele III si IV de toxicitate, ceea ce inseamna ca NU sunt daunatoare vietatilor cu sange cald (omului si animalelor de companie) dupa uscare!

Substantele utilizate sunt profesionale si nu pot fi comercializate catre persoane neautorizate, ci doar de firme specializate care au obtinut din partea autoritatilor din domeniu toate autorizatiile necesare.

In ceea ce priveste costurile, trebuie sa stii ca pretul unei lucrari de dezinsectie variaza in functie de spatiu, dar si de gradul de infestare, astfel, pentru o buna aproximare a costurilor trebuie sa intri in contact cu un reprezentat al unei firme autorizate de dezinsectie din Bucuresti pentru o evaloare corecta.

Informatii importante despre dezinsectie si capuse

Important este sa stiti faptul ca la exterior, substantele au efect doar pana la prima ploaie. In absenta umezelii substantele au o eficienta ridicata pe perioada indelungata. Recomandat este sa tundeti iarba sau gazonul inainte de interventie, pentru eficienta maxima. Daca vegetatia este inalta, substantele nu vor ajunge la sol, acolo unde se ascund de obicei capusele.

Nu toate muscaturile de capuse duc la transmiterea bolilor. Cu toate acestea, bolile pot fi transmise in timp foarte scurt de la momentul muscaturii. Prin urmare, este foarte important sa mergeti la un medic specialist dupa ce constatati ca ati fost muscati de capuse.

Ciclul de viata al capuselor dureaza aproximativ doi ani. Dezvoltarea lor este dependenta de mediul in care traiesc si de posibilitatea de a gasi gazde. In conditii favorabile, acestea pot fi capabile de a se dezvolta in mai putin de un an.

Muscatura de capusa este relativ nedureroasa, de aceea nu realizam ca am fost muscati decat in momentul in care apar efectele muscaturii.

The following two tabs change content below.