Repere muntoase de vizitat in Grecia

Pentru o vacanta neplanificata din timp exista ofertele de tip last minute Grecia.

Grecia, sau Republica Elena, este una dintre cele mai frumoase tari, care trebuie vizitate cel putin o data in viata. Incadrarea geografica continand toate formele de relief, preponderent muntos (80%), traditiile si autenticitatea, ahitectura rurala si urbana, care include valoaroasele muzee si asezaminte, insulele inedite, viata culturala deosebita si tot ce inseamna fenomenele social-artistice, contribuie la supranumirea Greciei ca si “leaganul culturii occidentale”. Indiferent de statutul social de resursele finaciare, aceasta tara este accesibila oricarui tip de turism. 

Aceasta comoara balcanica, pe langa imbinarile perfecte dintre plajele cu nisip alb si marea turcoaz, merita vizitata si pentru relieful muntos cu aspect si istorie deosebite, acestia adapostind anumite zeitati si reprezentand promotorii numeroaselor legende grecesti. 

Muntele Olimp 

Este considerat “lacasul zeilor” si cel mai inalt munte din Grecia, situat la granita cu Macedonia, fiind si unul din cei mai celebri munti din lume, vizitat anual de un numar foarte mare de turisti. Inaltimea la care ajunge este de 2917m si cel mai inalt varf este Mytikas.

Muntele are niste regiuni unice, dat fiind faptul ca poalele acestuia sunt plasate la nivelul marii creand una din cele mai frumoase imagini indispensabile unei vacante de neuitat cu oferta last minute Grecia. Numele de Olimp inseamna “plin de lumina”. 

In acelasi timp orice drumetie, prin acest masiv, porneste cu vizita orasului Litochoro, supranumit si “orasul zeilor”. 

Muntele Athos

Numele acestui munte se traduce din limba greaca “muntele sfant”, dand o alta perspectiva  turismului elen, expunand si o latura spirituala, explorabila si de cei mai credinciosi. Cu o peninsula, a carei latimi variaza intre 8 si 12 km, avem sansa de a descoperi in cadrul last minute Grecia aproximativ 20 de manastiri, 12 schituri si un numar foarte mare de chilli ortodoxe (kalive). Aceste biserici au implementat un regim sever in ceea ce priveste postul si conduita. Accesul pe munte se face cu feribotul, cel mai adesea prin coasta de Vest (Turnul Bizantin), dar prin coasta de Est (Ierrisos). 

Printre mansatiri se numara: Sfantul Pavel, Marea Lavra, Sfantul Pantelimon, Dionisiu.

Canionul Vikos 

Una dintre splendorile naturii, aflate in Nordul Greciei, este canionul Vikos (cheile Vikos) apartinand muntii Pindului si este cel mai adanc canion care se bucura de un loc in cartea recordurilor, asteapta sa fie descoperit de asemenea cu last minute Grecia.

Muntele Parnas

Acest munte calcaros de 2547m, cu varful cel mai inalt Liakouras, face parte si el din masivul muntos, muntii Pindului, si ofera niste privelisti spectaculoase, avand la baza orasul Delphi iar la Sud fiind ancorat Golful Corint. 

In Antichitate el a fost “casa” zeilor Apollo si Dionysos.

In anul 1938 a fost infiintat Parcul National Parnas, cu o suprafata de 15000 ha, datorita biodiversitatii abundente a florei si faunei.

Kellaria si Fterolakka, aflate pe acest munte, constituie impreuna cel mai mare centru de ski din Grecia.

Toate aceste minunatii le puteti descoperi cu last minute Grecia, oferit de Travel Idea.

The following two tabs change content below.

dinurebeca

Comunicatele companiei dinurebeca (vezi toate)