Programati revizia, reparea si incarcarea cu freon a aerului conditionat inainte de venirea primaverii!

Air-Conditioning-1

Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. Stim cu totii acest lucru! Pregatirea sistemului dumneavoastra de aer conditionat din timp pentru lunile de cuptor ale verii este un lucru foarte intelept, pentru ca in sezon este aproape imposibil sa gasiti un specialist care sa va repuna in functiune unitatea de climatizare defecta!  Asa ca daca aveti nevoie de reparatii la AC, luati-o inainte si programati revizia, repararea si incarcarea cu freon a aerului conditionat inainte de venirea primaverii!

Nu asteptati sa reparati sistemul dumneavoastra de aer conditionat si faceti asta chiar inainte ca vremea sa se incalzeasca! Nu este nimic mai enervant, stresant decat un aparat de aer conditionat stricat in timpul unui val de caldura, asa ca reparati AC-ul din vreme pentru sezonul de vara.

Zilele mai fierbinti vor veni incontinuare. Inainte de aparitia primelor zile de canicula este ar trebui sa angajati un antreprenor  sau un tehnician autorizat pentru a rezolva orice problema legata de intretinerea de rutina sau de reparatii ale instalatiei de aer condtionat care sunt necesare pentru ca unitatea sa functioneze la capacitate maxima.

Desi exista cativa pasi pe care ii puteti face pentru a va mentine aparatul de aer conditionat cat mai bine, este intotdeauna o idee buna sa chemati un expert in reparatii de clima. Nu faceti asta singuri, pentru ca nu numai ca va puteti pierde garantia aparatului (daca nu sunteti un antreprenor autorizat sau un tehnician in instalatii frigorifice), dar mai mult, puteti ajunge sa va raniti in acest proces.

Repararea AC inainte de vara

Nu vreti sa inotati in transpiratie in mijlocul verii. Exista o multime de motive pentru a va repara aparatul de aer conditionat inainte de aparitia caldurii. Daca AC-ul dumneavoastra produce zgomote ciudate sau functioneaza la o capacitate mai mica decat cea optima, atunci va recomandam sa luati masuri pentru reparatii aer conditionat. O multime de lucruri pot merge prost, ceea ce va duce la defectarea completa a sistemului dumneavoastra de climatizare daca nu aveti grija de el in timp util. Acest lucru inseamna evitarea de cheltuieli pe reparatii, dar, de asemenea, va scuteste de a da bani pentru instalarea unui nou sistem de aer conditionat.

Nu uitati de intretinerea de rutina

Cand a fost ultima data cand ati efectuat curatarea conductelor  sau ati verificat eventualele scurgeri de freon din AC? Daca se pierde aer prin sistemul dumneavoastra de ventilatie, acest lucru va poate costa multi bani dati pe energie odata ce vine vara. Este intotdeauna o idee buna sa efectuati intretinerea de rutina si sa protejati eficienta si viata unitatii de aer conditionat. Daca exista gauri sau fisuri in conductele si filtrele dumneavoastra, acestea afecteaza capacitatea aparatului de aer conditionat.

Primavara este cunoscuta drept “sezonul de alergii” pentru unii. Curatarea tubulaturii, a filtrelor si a unitatii ac va permite, de asemenea, mentinerea aerului la o calitate mai buna.

Luati in considerare inlocuirea unui aparat de aer conditionat vechi

Daca unitatea dumneavoastra AC are mai mult de 10 ani, va recomandam sa o inlocuiti cu un sistem de aer conditionat mai nou si mai eficient. Acordati o atentie deosebita evaluarii energetice a aparatului de aer conditionat. Stiatica prin folosirea unei unitati de climatizare mai eficiente, puteti economisi peste 4.000 de euro intr-un deceniu? Toate acestea au legatura cu eficienta energetica a unitatii AC. Cu cat este mai eficienta din punct de vedere energetic, cu atat mai multa capacitate de a economisi bani pe termen lung.

Daca vi se aduce la cunostinta ca reparatiile pentru aparatul dumneavoastra de aer conditionat sunt foarte mari si ca mai bine ar fi sa il inlocuiti decat sa il “peticiti”, atunci chiar trebuie sa luati in considerare o unitate de climatizare mai eficienta din punct de vedere energetic, pentri ca este cu adevarat o investitie de foarte lunga durata. 

The following two tabs change content below.

cipriansimian