Probleme comune cu care te poti confrunta dupa perioada de sarcina

abdominoplastie

Aducerea pe lume a unui bebelus reprezinta unul dintre cele mai unice momente prin care trece orice parinte, dar mai ales mamele despre care se crede ca au o legatura mult mai speciala cu noul nascut. Dupa o perioada de sarcina in care mesele dezorganizate, starile de rau, precum si schimbarile care se produc in corp, este absolut normal ca dupa o astfel de perioada, corpul perfect de odinioara sa sufere modificari importante. In timp ce unele femei pot trece cu usurinta peste toate aceste lucruri, altele se pot confrunta cu perioade intense de anxietate, stres sau depresii. Fiecare dintre aceste lucruri pot afecta intens viata, astfel ca in unele cazuri este absolut necesar sa se apeleze la ajutor specializat. Din fericire insa, in zilele noastre lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar tehnologiile medicale moderne ofera astazi posibilitatea de a remodela corpul exact asa cum ne dorim.

Atat pe perioada sarcinii, dar mai ales dupa aceasta, pot aparea diverse probleme comune, care pot avea un impact emotional profund asupra unei mame, motiv pentru care, in astfel de situatii este important sa se recurga la ajutor de specialitate. Spre exemplu, cateva sedinte de psihoterapie iti pot fi de un real ajutor atunci cand depresia sau anxietatea vor sa te doboare. Iata asadar cateva dintre cele mai comune probleme cu care te poti confrunta dupa o perioada de sarcina dar si dupa aceasta.

Complexe legate de modul in care corpul tau arata dupa nastere.

Cu totii ne dorim un corp perfect, insa de cele mai multe ori, dupa o perioada de sarcina, acesta se schimba foarte mult, astfel ca, s-ar putea ca in urma acestui lucru sa apara diverse complexe in acest sens. Din fericire insa, in prezent, exista numeroase servicii care te pot ajuta sa iti remodelezi corpul exact asa cum iti doresti. Spre exemplu, prin abdominoplastie sau prin oparatia de ridicare a sanilor se por solutiona foarte rapid doua probleme foarte comune care apar dupa sarcina.

Depresia sau anxietatea.

Despresia sau anxietatea sunt de asemenea doua lucruri foarte comune care pot aparea dupa sarcina, insa dupa cum bine stim acestea sunt afectiuni de natura psihologica, astfel ca ele trebuie tratate de catre un specialist in acest domeniu. Atat depresia cat si anxietatea sunt afectiuni care pot afecta profund viata unei persoane, insa din fericire acestea se pot trata, cu cat mai devreme cu atat mai usor.

Stresul.

Traim intr-un secol in care stresul aproape ca nu lipseste niciun moment din viata noastra, astfel ca daca nu invatam sa-l tinem sub control, acesta poate fi un factor declansator pentru o serie de afeciuni mai grave sau mai putin grave. Dupa nastere este foarte probabil ca nivelul de stres pe care il resimti sa fie mai crescut avand in vedere responsabilitatea permanenta pe care o ai fata de noul nascut care este in totalitate dependent de tine. Daca simti ca stresul pune stapanire pe viata ta, probabil ca este momentul oportun sa consulti un psiholog.