Prize si intrerupatoare ce asigura stabilitate si siguranta in utilizare

priza dubla Panasonic

Normal
0

Cu prize si intrerupatoare de calitate veti avea mereu stabilitate si siguranta in conectarea oricaror tipuri de consumatori casnici, de la aparatura electrocasnica, pana la sistemul informatic sau audio. Montarea unor produse cum sunt cele din gama actuala de prize si intrerupatoare este din start o masura de siguranta care se va transmite pe termen lung nu doar asupra aparaturii, ci si a instalatiei electrice in sine.

O conexiune de slaba calitate, sau uzata in timp, la prize si intrerupatoare deja utilizate de prea multa vreme poate crea sanse foarte mari de producere a unui scurtcircuit electric care in anumite conditii de consum ridicat afecteaza pana la distrugere cablurile electrice.

Din nefericire grija pentru acest tip de aparataj electric nu este o norma des intalnita indiferent ca ne referim la apartamente sau case rezidentiale si cu atat mai mult la spatii comerciale in care exista activitati de birou sau alte servicii.

Este cel putin o masura de siguranta ca o data la un an de zile sa solicitati prezenta unui electrician profesionist si autorizat pentru a realiza o verificare completa pentru prize si intrerupatoare instalate. Nu doar stabilitatea si fermitatea contactelor este importanta, ci si starea de montare in care aceste prize si intrerupatoare se afla. Odata cu trecerea timpului sau din motive de folosire improprie, corpul acestora tinde sa se desprinda din doza electrica si sa ramana intr-o suspendare precara ce poate conduce la atingerea din neatentie a conductorilor electrici aflati sub tensiune.

Daca este necesar, in urma verificarilor realizate, nu ezitati un moment sa cumparati prize si intrerupatoare noi si sa le inlocuiti pe cele vechi. Costurile sunt cel putin rezonabile si usor de sportat in comparatie cu beneficiile si linistea utilizarii ulterioare pe care le veti primi.

Chiar daca ar putea exista posibilitatea ca unele prize si intrerupatoare deja existente sa fie inca functionale, nu merita riscat avand in vedere ca si peste acestea timpul si utilizarea isi vor fi pus deja amprenta.

Montajul, in mod evident, se va realiza tot in regim profesionist, chiar daca ati cumparat prize si intrerupatoare online din magazinul specializat. Experienta, sculele utilizate si verificarile care se fac dupa instalarea de prize si intrerupatoare nu vor putea niciodata concura cu o astfel de abordare realizata in regie proprie.