Plasa sudata pentru intarirea rezistentei

plasa sudata

Plasa sudata este un produs exclusi metalurgic incadrat in domeniul materialelor de constructii. In general respecta o rigoare a formei in care aceasta poate fi cumparata si este folosita preponderent pentru armarea betonului turnat in structurile de rezistenta ale constructiilor care sunt adesea supuse unor presiuni mari.

 

 Cateva detalii despre plasa sudata

Plasa sudata este un material confectionat din metal ce constituie practic un liant in structurile din cadrul un cladirilor si caselor ce necesita rezistenta sporita in timp. Specialistii din domeniu anunta faptul ca pentru a creste rezistenta unei structuri, acest material este solutia cea mai potrivita. De asemenea, poate fi utilizat atata pentru consolidarea unor constructii noi cat si pentru intarirea rezistentei unor structuri deja realizate.

Acest material de constructii este adesea montat direct prin intermediul unor dibluri speciale direct pe suprafata ce se doreste a fi intarita. O alta metoda de implementare presupune amplasarea lor cu ajutorul unor distantieri urmata de umplerea spatiilor cu beton.

Din ce este facuta si cum se transporta plasa sudata?

Plasa sudata este confectionata din multiple fire metalice asezate int-un anume fel pentru a crea spatii egale in forma de patrat. Aceste fire sunt fixate urilizand sudura in zonele de intersectie. Forma acestui material este aleasa cu buna stiinta deoarece ea confera produsului finit rezistenta foarte buna la alungire si tractiune.

In procesul de transportare este important ca acest produs sa nu fie deformat. Pentru ca acest lucru sa fie securizat, ea trebuie sa fie asezata pe orizontala atat in timpul cat si dupa transport.

Unde si cum trebuie sa depozitam plasa sudata?

Un lucru esential in ceea ce priveste plasa sudata este structura sa. Ea poate fi usor deformata si astfel poate afecta negativ structura de rezistenta in care aceasta este utilizata. De aceea ea trebui sa fie depozitata in conformitate cu cateva reguli.

Prima se refara la faptul ca acest material, ca si in timpul transportului, trebuie depozitat orizontal. Cea de a doua metioneaza ca produsul nu trebuie asezat direct pe pamant din cauza agentilor corozivi ce pot ameninta rezistenta acestuia si implicit a constructuiei in care este utilizata. In acest sens, specialisti recomanda ca plasa sudata sa fie amplasata pe paleti de lemn. Daca acestu lucru nu este posibil, trebie facut tot posibilul ca acest material sa fie pus cel putin pe o suprafata betonata.

Mai sunt si cazuri in care acest material este utilizat in gospodatii, adesea la tara, pentru a confectiona cotete sau custi modeste pentru animalele domestice.

 

The following two tabs change content below.

elenadobre2017