Peeling chimic pentru o fata perfect luminoasa

Peelingul chimic este o procedura eficienta cosmetica, care se bazeaza pe exfolierea straturilor superficiale, medii si adanci ale epidermei. Daca vorbim despre peeling chimic, atunci efectul se produce asupra straturilor de suprafata si de mijloc ale pielii, cu agenti chimici speciali. Peelingul chimic este impartit in trei tipuri de proceduri, si anume, superficial, median si adanc. Peelingul superficial este cel mai usor dintre proceduri, deoarece afecteaza straturile superioare ale pielii. In cazul peelingului chimic, cosmeticianul selecteaza, de obicei, compusi economici – acestia fiind acizi lactici, glicolici, acizi tartrici etc. 

Peelingul chimic care afecteaza straturile medii ale epidermei, ajuta la eliminarea ridurilor, eliminarea petelor de varsta, cicatrici, urme de inflamatie, acnee, iluminarea si refacerea culorii pielii.  Peelingul profund are efect asupra straturilor mai profunde ale pielii. Se utilizeaza pentru a corecta ridurile, cicatricile, hiperkeratoza si pigmentarea. O astfel de procedura este de obicei efectuata intr-o clinica de specialitate. In centrele de frumusete si sanatate specialistii efectueaza proceduri de peeling chimic de suprafata si medii. De asemenea, acest tip de peeling se poate efectua si acasa, folosind produsele speciale destinate procedurii. 

Care este efectul procedurii de peeling?

Peelingul ajuta la reinnoirea si intinerirea pielii. Aceasta procedura cosmetica ajuta la eliminarea petelor de varsta si a diferitelor defecte ale pielii, inclusiv cicatrici si urme de acnee. De asemenea, o astfel de procedura va ajuta la eliminarea ridurilor, eliminarea oricarei forme de acnee, ingustarea porilor si refacerea tenului. In plus fata de imbunatatirea starii pielii fetei, este posibil sa se lucreze cu alte zone ale corpului. Peelingul chimic pe spate este efectuat pentru a scapa de post-acnee, acnee, pete de varsta.

In starea normala a pielii, expertii recomanda sa te supui procedurilor de peeling inca de la varsta de 18 ani. Pentru diferite probleme ale pielii, cum ar fi post-acnee, pete de varsta, probleme de reinnoire a pielii, este necesara o procedura de peeling indiferent de varsta. 

Nu se recomanda efectuarea peelingului pe pielea puternic inflamata. In acest caz, este mai bine sa vizitezi un cosmetician care, dupa diagnosticarea starii pielii, va sugera un plan pentru tratarea acneei pe fata si in alte parti ale corpului. In acneea usoara, procedura este destul de acceptabila si chiar utila. Porii sunt ingustati, iar procesul de vindecare al pielii este accelerat.

Cat de des se poate face peeling chimic

Procedura de peeling chimic pe fata, poate fi efectuata o data la doua saptamani. Cursul complet este de la 6 la 10 sesiuni. Peelingul realizat in alte parti ale corpului, unde pielea este mai groasa, se poate face mai des, o data pe saptamana.

Cum se aplica procedura de peeling chimic acasa

Dupa procedura de curatare cu un cleanser, se aplica compozitia de peeling chimic pe piele timp de 10 minute. In acest timp, se va forma un film alb continuu pe intreaga suprafata a pielii. In ceea ce priveste aspectul inghetului, specialistul de la salonul de infrumusetare, neutralizeaza pielea care s-a format, cu o compozitie speciala. In peelingul mediu, se poate simti o usoara senzatie de furnicaturi si de arsura.  Partea finala a procedurii este ingrijirea pielii cu o crema special dezvoltata pentru acest tip de procedeu chimic, masca sau tratament in functie de tipul pielii. 

The following two tabs change content below.

andreiv