Pasi pentru atingerea totala a iubirii de sine

dezvoltare

In procesul de dezvoltare personala, iubirea de sine, diferita de egoismul negativ, este un aspect foarte important.

Atata timp cat invatam sa ne iubim pe noi insine, vom radia a autenticitate. Iata cativa pasi “de urmat” pentru atingerea totala a iubirii de sine!

Nu te mai compara cu celelalte persoane

Suntem construiti pentru a fi competitivi, astfel incat de multe ori compararea noastra cu altii este naturala. Dar acest obicei poate fi periculos.

Nu are niciun rost sa te compari cu altcineva, pentru ca tu esti unic pe aceasta planeta.

Mai degraba, este indicat sa te concentrezi asupra calatoriei tale de a evolua ca persoana.

Nu iti face griji cu privire la parerile altora despre tine

Asa cum nu este indicat sa te compare cu altii, la fel de distructiv pentru atingerea iubirii de sine este sa te ingrijorezi constant in legatura cu ceea ce gandesc anumite persoane. Trebuie sa realizezi ca nu poti face pe toata lumea fericita, acest lucru este o pierdere de timp si te va incetini in calatoria ta de a deveni cea mai buna versiune a ta.

Permite-ti sa faci greseli

Ni se spune din nou si din nou de la o varsta frageda “nimeni nu e perfect, toata lumea face greseli”. Dar, pe masura ce cresti, cu atat mai multa presiune se impune asupra ta ca niciodata sa nu esuezi. Trebuie sa nu te mai ingrijoreze acest aspect, daca vrei sa ajungi sa te iubesti cu adevarat. Cand faci greseli, inveti si evoluezi ca persoana. Suntem mereu in schimbare si in “crestere” si esecurile ne intaresc caracterul.

Deci, uita acea voce din cap care iti spune ca trebuie sa fii o persoana perfecta. Permite-ti sa faci greseli fara sa te ingrijorezi ca te vei abate de la drumul cel drept. Lectiile pe care le vei invata sunt nepretuite.

Acest lucru este fundamental! Foarte multe persoane din lume doresc sa iti distraga atentia de la acest adevar puternic. Uneori chiar si propriul sexim internalizat iti afirma gandurile de inadecvare. Insa, esti valoros deoarece tu esti tu, nu datorita felului in care arati.

Deci, poarta ceea ce te face sa te simti bine. Este important de asemenea sa porti ceea ce te face increzator, confortabil si fericit.

Bineinteles, mai sunt si alti pasi de urmat in acest proces, dar la sfarsitul zilei este propria calatorie si tu esti persoana care isi va da seama cum poate ajunge sa se iubeasca.

           

The following two tabs change content below.

Raluca Dascalu

Comunicatele companiei Raluca Dascalu (vezi toate)