Optimizarea timpului de incarcare al paginii? De ce as dori acest lucru?

Hai sa vorbim putin despre timpul de incarcare al unei pagini. Te-ai gandit vreodata la acest aspect? Daca nu, acum e cel mai bun moment pentru a incepe. Stiai ca timpul mediu pe care un utilizator il acorda unei pagini pentru a se incarca este in jur de 2 secunde?

Daca pagina ta tine mai mult de 3 secunde pentru a se incarca, cu siguranta ai pierdut vizitatorul. De asemenea, nu uita de faptul ca majoritatea paginilor nu sunt optimizate pentru telefoane mobile. Dar vom vorbi si despre acest lucru.

 

De ce ne intereseaza de fapt, optimizarea timpului de incarcare al unei pagini? Hai sa aruncam o privire asupra unor motive principale.

 

1.       Clasamentele in cadrul motoarelor de cautare

 

Trebuie sa privesti lucrurile din perspectiva roboteilor care decid asupra aspectelor ce fac parte din necesitatile unei pagini ce apare in topul motoarelor de cautare.

Daca un utilizator intra pe pagina ta si asteapta si tot asteapta sa vada continut, care nu apare doar dupa o perioada foarte indelungata, de ce ar sta in continuare, sa piarda timp?

Si sunt sigura ca esti de aceeasi parere. In momentul in care cautam ceva, nu avem rabdarea necesara sa asteptam. Si daca ne lasam asteptati, vom fi taxati si nu vom ajunge in topul motoarelor de cautare.

 

2.       Indexarea

 

Revenind la roboteii nostri, gandeste-te astfel: ei incearca sa se conecteze la pagina noastra insa nu reusesc. Nereusind sa faca acest lucru, pur si simplu vor ignora continutul care apare pe pagina.

Si dea suntem cu totii constienti ca, continutul original de pe o pagina este punctul ei forte. Avand continutul ignorant de robotei, evident nu vom fi indexati corespunzator eforturilor noastre.

 

3.       Rata de conversie

 

Nu doar un studiu de caz, ci chiar foarte multe au venit sa sprijine teoria conform careia paginile care se incarca rapid au o rata de conversie mult mai mare. Nu e vreun secret iar logica din spate e usor de inteles. Hai sa o luam asa.

Te duci sa cumperi inghetata, e vara, e cald si chiar vrei sa te racoresti cat de rapid posibil. Dar ajungi la stand si e o coada imensa in fata ta. T

u stii ca acolo e cea mai buna inghetata insa sincer mai bine iei de la standul de langa unde nu e nimeni la coada, chiar daca inghetata nu e asa de grozava.

La fel functioneaza si cu site-urile. Degeaba oferi cel mai bun continut, cea mai buna informatie si cele mai bune servicii de pe piata. Daca trebuie sa se stea la coada, sa astepte oamenii pentru a ajunge la ele, ai pierdut din start.

 

4.       Telefoane mobile

 

Dupa cum am mentionat deja, multe dintre paginile web nu sunt optimizate corespunzator pentru alte device-uri, cum ar fi telefoanele mobile. Lucru ciudat, avand in vedere ca in ultima perioada multe dintre click-urile platite s-au dat de pe telefoane mobile.

Si hai sa recunoastem. Mai mereu butonam ceva pe mobil si nu este doar ca sa vedem cat e ora.

Iar optimizarea vitezei de incarcare la telefoanele mobile este o cu totul alta poveste careia trebuie sa ii acordam atentia necesara daca nu vrem sa pierdem utilizatori pretiosi.

 

Acum ca am discutat despre mai multe beneficii pe care ti le poate aduce o investitite spre aceasta ramura, hai sa vedem care ar fi niste variante pentru a scadea, efectiv viteza de incarcare a paginii tale:

 

1.       Optimizeaza cache-urile. Si aici poti sa ai iar in vedere faptul ca spre deosebire de calculatoare, telefoanele mobile nu au un spatiu asa mare de stocare.

 

2.       Adauga resurse in HTML. Chiar daca e o metoda foarte buna la a reduce timpul de incarcare, ai grija sa nu iti creasca dimensiunea paginii, facand astfel eforturile tale inutile.

 

3.       Optimizeaza imagininile. Optimizarea imaginilor, prin aducerea lor la dimensiuni mai mici iti poate creste considerabil dimensiunea paginii in sine si, implicit, a timpului de incarcare.

 

Acestea sunt doar cateva idei cand vine vorba de cum ai putea cat mai rapid sa iti optimizezi pagina, in asa fel incat sa nu mai pierzi utilizatori ce asteapta si asteapta.

Adevarul e, ca vorbim aici despre un proces mult mai lung si mai amplu, iar daca esti nou in domeniu, iti recomand cu mare caldura sa apelezi la ajutorul unor profesionisti, care se ocupa special de aceste aspecte, cum am fi noi, pentru a te ajuta sa iti cresti traficul de pe site, sa iti optimizezi pagina si multe altele.

 

The following two tabs change content below.