O optiune buna pentru izolare – polistirenul extrudat

polistiren extrudat

Pe piata exista o gama foarte izolatori din care poti sa alegi. Fiecare dintre acestia vine cu propriile sale avantaje si dezavantaje, pe care trebuie sa le iei in considerare cu mare atentie pentru a produce cele mai bune rezultate.

Una dintre aceste optiuni este si polistirenul extrudat, care a devenit optiunea preferata a clientilor cand vine vorba de izolarea podelelor. Desi exista si dezavantaje, ca si in cazul altor materiale, polistirenul extrudat tot se claseaza printre cei mai buni izolatorii de pe piata. Este un material cu o mare vechime pe piata.

Calitatea polistirenului extrudat

Una dintre cele mai importante calitati de care beneficiaza polistirenul extrudat este acela de a fi rezistent la trecerile de la umezeala la lipsa acesteia. Se mai poate mentiona si faptul ca acest material excelent prin faptul ca este un material cu o elasticitate sporita, care este imbinata cu o mare duritate. Astfel ca atunci cand au loc ingheturi si dezgheturi repetate, polistirenul extrudat nu va fi afectat deloc. Acest lucru fiind datorat in cea mai amre parte faptului ca are o structura celulara inchisa.

Cand sa folosesti polistirenul extrudat?

polistiren extrudat

Cum a mai fost mentionat exista o gama extinsa de produse care se pot folosi pentru izolarea diferitelor suprafete. In anumite proiecte polistirenul extrudat se dovedeste a fi cea mai buna optiune prin caracteristicile pe care le are.

Polisitirenul extrudat se poate folosi in cadrul proiectelor de diferite dimensiuni, putand sa se plieze pe orice tip de constructie. Este usor de transportat si manevrat, ceea ce inseamna ca poate fi folosit si de acele persoane care nu au o experienta prea mare in domeniul constructilor.

Cea mai buna intrebuintare a acestui tip de izolator este aceea cand este folosit pentru izolarea podelelor datorita duritatii caracteristici ale acestuia. Se mai poate folosi in cadrul acelor proiecte unde este expus la soare sau daca este supus actiunii mecanice.

O optiune foarte buna pentru izolari termice este polistirenul extrudat

Acesta si-a facut o baza de clienti care il apreciaza pentru proprietatile de care da dovada. Chiar daca nu este cea mai buna solutie in orice situatie, acest tip de material se dovedeste a fi cea mai buna optiune pentru izolarea podelelor, in aceasta zona neexistand riscul de depunere de umezeala. De aceea polistirenul extrudat este recomandat ca izolator a altor zone, caci exista un risc crescut de depunere de umezeala, lucru care ar dauna foarte mult locuintelor. Ca si in cazul altor materiale, informeaza-te in legatura cu folosirea polistirenului.