Last minute Grecia – o experienta de neuitat

architecture-beach-city-1285625

Grecia, cunoscuta de altii ca Republica Elena, este o tara situata in sudul si sud-estul Europei, cu o populatie de aproximativ 11 milioane de oameni, uitandu-ne peste o statistica din anul 2016. Capitala Greciei este Atena, si aceasta avand o populatie de aproximativ 665.000 de oameni, fiind si cel mai populat oras al Greciei, urmata de orasul Salonic sau Thessaloniki, cum il mai stiu altii.

Grecia se afla la intersectia dintre Europa, Asia si Africa. Situata pe varful sudic al Peninsulei Balcanice, ea se invecineaza spre nord-vest cu Albania, spre nord cu Macedonia si Bulgaria, iar spre nord-est cu Turcia. Marea Egee se afla la est de partea continentala, la vest gasim Marea Ionica si in sud se afla Marea Mediterana. Grecia are cea mai lunga linie de coasta din bazinul mediteranean si cea de-a 11-a ca lungime din lume, cu o lungime de 13.676 km, cu un numar mare de insule, dintre care 227 sunt locuite. 80% din toata suprafata Greciei este acoperita de munti. Muntele Olimp detine cel mai inalt varf din toata Grecia, cu o inaltime de 2918 metri, fiind unul dintre motivele pentru care turistii aleg vacante Grecia. Tara este formata din 9 regiuni geografice: Macedonia, Grecia Centrala, Peloponezul, Thessalia, Epirus, Insulele Egee, Creta, Tracia si Insulele Ionice.

Republica Elena este considerata leaganul civilizatiei occidentale, fiind locul de nastere al democratiei, filozofiei occidentale, literaturii occidentale, istoriografiei, stiintelor politice, principiilor stiintifice si matematice majore, dramei occidentale si, in special, al Jocurilor Olimpice.

Last minute Grecia – bucatarie greceasca

Unul dintre motivele principale pentru a merge intr-o vacanta in Grecia este pentru a putea incerca bucataria nationala greceasca, una dintre cele mai fabuloase din lume. Una dintre cele mai renumite feluri de mancare este Moussaka, care in mod obisnuit cuprinde carne de vita sau miel tocata cu vinete, cartofi, rosii si ceapa si este condimentata cu oregano si menta.

Alte feluri de mancare faimoase includ Pastitsio, mielul Souvlaki si Stifado, care se mananca in special la o taverna autentica de la mare.

Last minute Grecia – insule cu nume mari

Cea mai mare dintre insulele grecesti este Creta, care se mandreste cu 650 de mile de coasta si cu unele atractii istorice impresionante. Corfu, cunoscuta drept Insula Emerald, este cunoscut pentru luxul pe care il detine.

Intre timp, Rhodes primeste premiul pentru cea mai buna inregistrare a unui rasarit de soare in aceste parti. In ceea ce priveste Kos si Zante, ei fac o linie minunata in plaje si ofera un peisaj impresionant dupa lasarea intunericului.

Last minute Grecia – insule mai putin cunoscute

Santorini, Mykonos si Skiathos si-au pus amprenta pe combinatia clasica greceasca de soare, mare si nisip, in timp ce Kefalonia si Skopelos ofera plaje frumoase si oras impadurite.

 

Cand este recomandat sa mergeti sa aveti parte de un last minute Grecia? De-a lungul coastei continetului si in toate insulele grecesti, verile sunt lungi, calde si insorite, cu foarte putine precipitatii. Marea este in mod normal destul de calda pentru inot intre mai si octombrie si o marte parte a tarii ramane calduta si fara inghet in lunile de iarna.

 Pentru cele mai bune oferte intra aici!

The following two tabs change content below.