Informatii despre pilotii forati

Piloti-Forati-Bentonita-1

Piloti forati, poate nu intelegi ce sunt dar astazi o sa afli tot ce trebuie sa sti despre pilotii forati. Materialele din care sunt fabricati acesti piloti forati sunt beton sau beton armat. Acestia sunt o varianta buna din punct de vedere economic deoarece sustin si structuri grele cu o tensiune de tasare cat mai mica.

In acest articol vom discuta despre piloti forati, cum se executa, la ce se folosesc si multe altele.

Cum se executa pilotii forati?

In mare parte, un pilot forat are un diametru cuprins intre 450mm si 2500mm, la o adancime maxima de 70m. Acesti piloti forati se pot executa in toate tipurile de pamant.

Daca cauti sa realizezi o fundatie de adancime creata prin diferite tehnologi mecanizate, pilotii forati sunt cei care te vor ajuta in a realiza acest lucru. Solutia de fundare pe piloti este luata in calcul doar daca se realizeaza inainte un studiu tehnico-economic care sa ateste ca daca se folosesc acesti piloti forati este mai avantajos decat prin alte metode de fundare directa de suprafata pe un pamant natural sau unul imbunatatit.

Cel mai des, pilotii forati de la Terratest Romania se intalnesc in cazul constructiilor de poduri si viaducte deoarece stratificatia pamantului este formata din pamanturi necoezive, cu nivel ridicat al apei subterane.

Piloti forati – de cate tipuri sunt?

Exista doua tipuri de piloti: piloti purtatori pe varf si piloti flotanti. Modul de transmitere in teren a incarcarii axiale deosebesc cele doua tipuri de piloti forati.

Atunci cand pilotul intra cu varful intr-un strat necompresibil cum ar fi argile tari, pietrisuri sau roci stancoase, acel pilot se numeste pilot purtator de varf.

Un pilot flotant este un pilot care la baza pilotului se blocheaza intr-o patura compresibila. O fundatie pe piloti este facuta din piloti formati in pamant sau infipti.

Din punct de vedere al executiei, pilotii se clasifica in doua categori. Pilotii prefabricati sunt niste piloti din lemn, metalm beton armat sau beton precomprimat, care se realizeaza in intreprinderi de prefabricate sau pe santier, sunt transportati la locul de punere in practica si infipti in pamant prin batere, vibrare, vibropresare sau insurubare. Pilotii executati pe loc sunt pilotii la care corpul pilotului se face prin turnarea betonului intr-o gaura realizata pe locul viitorului pilot.

Pilotii prefabricati sunt de mai multe tipuri. Pilotii din lemn se utiliezeaza destul de rar, in cazul in care sunt utilizati, se folosesc la constructii provizorii.

Pilotii metalici sunt de mai multe tipuri: cu profil H, constanti si tubulari. Acestea au ca avantaje greutatea redusa fata de pilotii realizati din beton sau beton armat. Un dezavantaj al acestor piloti este faptul ca se foloseste mult otel in construirea lor. Alt dezavantaj este degradarea realizata prin coroziunea la umezeala mai ales in terenurile cu agresivitate mare.

Terratest Romania

Cei de la Terratest Romania sunt profesionisti in acest domeniu. Daca ai nevoie de oameni priceputi care sa te ajute in realizarea diferitelor lucrari, in care se incadreaza si piloti forati sau alte proiecte, Terratest Romania nu va dezamagi.

Au peste 50 de ani de existenta. Acestia raspund cu seriozitate si eficienta la dorintele clientilor. Nu ezita sa iei legatura cu acestia daca vrei ca proiectul tau sa fie unic si rezistent.

 

 

The following two tabs change content below.

MadalinaG

Comunicatele companiei MadalinaG (vezi toate)