Imbunatatire teren cu tehnologii de actualitate

 

Atunci cand solul este format din diguri sau atunci cand solul nu satisface cerintele de sustinere (stabilitate laterala, saturatie in apa etc.), tehnicile de imbunatatire teren cu tehnologii speciale, ofera o solutie calitativa si economica.

Tehnologia de imbunatatire a terenului este folosita in soluri granulate compuse din particule fine. Aceasta metoda utilizeaza echipamente speciale pentru a produce vibratii laterale care rearanjeaza particulele de sol necoezive intr-o stare mai densa.

Imbunatatire teren prin compactare

 

Actiunea vibratiei reduce fortele inter-granulare dintre particulele de sol, permitandu-le sa se miste intr-o configuratie mai compacta. Compactoarele speciale efectueaza compactarea pornind de la partea de jos si trecand in etape succesive. Vibratia radiala a valurilor particuleaza vibratiile si le reorganizeaza pentru a densifica solul. Pe masura ce solul este compactat, nivelul suprafetei solului scade si se formeaza un con in jurul punctului de insertie al echipamentului. Acest con este intarit cu materiale de umplutura pentru a alinia solul. Pasii de compactare si de umplere se repeta pana cand echipamentul ajunge la suprafata solului si este extras complet. Cand dispozitivul de imbunatatire a solului atinge suprafata, solul este deja compactat radial pe toata adancimea de tratament, formand un sol mai dens. Aceasta procedura se repeta pe intreaga suprafata care trebuie tratata. Compactarea poate duce la compactarea solului pana la 10% din inaltimea tratata.

 

Imbunatatire teren cu coloane de balast cu sistem de alimentare de sus

 

Este cea mai profitabila metoda de imbunatatire a solului(click aici pentru mai multe detalii). Este nevoie de utilizarea unui echipament special care patrunde in sol cu ajutorul vibratiilor emise de varful sau. In timpul penetrarii, solul din jurul dispozitivului este compactat pe deplasarea laterala a acestuia. Acest lucru permite crearea unei gauri in care se va turna balast. Cand se atinge adancimea dorita, echipamentul special este indepartat pentru a permite umplerea cu pietris de pe suprafata solului in gaura. Pietrisul este alimentat in etape, pentru a permite o mai buna compactare a coloanei de balast. Ori de cate ori coloana este umpluta cu balast, dispozitivul coboara din nou pentru a-l compacta. Acest proces de imbunatatire teren se repeta de mai multe ori pana cand balastul atinge suprafata solului.

 

Imbunatatire teren cu coloane de balast cu sistem de alimentare de jos

 

Aceasta metoda consta in realizarea unei coloane balastate, utilizand un sistem care umple gaura destinata coloanei, din partea de jos. Metoda de balastare de jos, controleaza lungimea si diametrul coloanei de balast, mai bine decat sistemul de alimentare de sus. In plus, nu exista niciun risc de prabusire a solului in timpul umplerii cu balast, deoarece echipamentul special nu este niciodata indepartat de pe sol in timpul procesului de imbunatatire teren cu coloane de balast. 

Echipamentul special se ridica treptat, pe masura ce se umple si compacteaza balastul. Acesta ajunge la suprafata cand coloana de balast este plina. Astfel, sistemul de imbunatatire teren cu coloane de balast cu alimentare de jos in sus, permite antreprenorului sa aiba un proces continuu de productie care are ca rezultat cresterea productivitatii si economii de timp.

 

The following two tabs change content below.

MadalinaG

Comunicatele companiei MadalinaG (vezi toate)