Helinick.ro – Descopera performanta sistemelor de detectie incendiu cu rezultate benefice pe termen lung

detectie-si-semnalizare-incendiu

Progresul tehnologic este remarcabil in privinta echipamentelor si sistemelor electronice dedicate sigurantei spatiilor si angajatilor din cadrul unei cladiri. Toate aceste sisteme de detectie incendiu sunt recunoscute la nivel national si recomandarile specialistilor de prevenire a situatiilor de urgenta constau intocmai in accesarea unor servicii profesionale pentru instalare a acestor echipamente performante.

Pentru a beneficia de sisteme inteligente de detectare a incendiilor in cadrul unor perimetre prestabilite si specifice, este important sa apelezi la ajutor specializat.

Anumite caracteristici determina aplicabilitatea sistemelor instalate, ceea ce inseamna ca dimensiunile spatiului, infrastructura cladirii, gradul de risc (asociat cu tipul activitatilor din spatiul vizat) sunt variabile demne de luat in considerare atunci cand se doreste instalarea unei centrale adresabile de detectie incendiu sau a unei retele de astfel de sisteme performante.

Rolul unei astfel de retele consta in monitorizarea si controlul tuturor dispozitivelor care raporteaza prezenta unui incendiu.

Va prezentam cele mai importante sisteme dediate securitatii si sigurantei publice:

  • Sisteme automate de detectare a incendiilor

Fie ca este vorba de detectoare de fum, detectoare de temperatura sau detectoare multicriteriale, folosesti aceste tehnologii in functie de clasa de sensibilitate si tinand cont de riscul de incediu atribuit cladirii care trebuie protejata.

Un detector de fum semnalizeaza prezenta fumului pe principiul refractiei luminii: in prezenta fumului, acesta obtureaza fasciculul de lumina si declanseaza astfel alarma.

Alarma in cazul detectoarelor de temperatura poate fi declansata la cresterea brusca a temperaturii sau atunci cand incaparea atinge un anumit grad de temperatura considerat periculos.

Detectoarele multicriteriale combina aparitia fumului, a gazului sau cresterea temperaturii si sunt folosite pentru cladiri cu risc scazut de incendii.

  • Detectoare ultrarapide prin aspiratie

Sunt cele mai rapide dispozitive pentru interventia in stadiul incipient al oricarui incendiu. Principiul pe baza caruia functioneaza este prelevarea permanenta de aer din incaperile in care sunt instalate printr-un sistem de tevi.

Sunt de 1000 de ori mai sensibile decat detectoarele de fum obisnuite si pot furniza alarme bazate pe diferite grade de risc.

  • Detectoare liniare de temperatura cu cablu termosensibil

Prin monitorizarea rezistentei unui cablu termosensibil, detectoarele liniare de temperatura pot raporta incalzirea acestuia brusca sau peste o temperatura media admisa.

Daca izolatia polimerica a cablului este distrusa in totalitate, detectorul va ramane in stare completa de alarma.

  • Detectoare de flacara cu IR & UV

Utile pentru cladiri mari sau pentru spatii deschise in care fumul sau gazul nu sunt prezente.

Functioneaza pe baza emiterii unui fascicul IR, UV sau chiar o combinatie intre IR si UV. Fasciculul este transmis de un emitator, catre un receptor aflat in partea opusa a camerei.

Sistemul de detectie incendiu poate functiona perfect pentru obiectivul care trebuie protejat.

Cu peste 100.000 de detectoare si 200 de sisteme de detectie incendiu instalate, specialistii de la Helinick sunt lideri de piata in preventia si semnalizarea incendiilor.

Apeleaza la specialisti dedicati expertizei, performantei si serviciilor profesionale, in care poti avea incredere

Beneficiezi de consultanta post montaj si de asistenta in solutionarea problemelor tehnice.

Pentru mai multe informatii despre serviciile oferite, acceseaza platforma online:

www.helinick.ro

Telefon: 0745 394 665