Expertii in recrutare explica importanta momentului oportun pentru solicitarea unei mariri de salariu

munca

A decide cand sa va intrebati seful pentru o crestere salariala poate fi destul de stresant. Implica un anumit nivel de risc, iar banii sunt un subiect dificil in orice situatie, ceea ce inseamna ca trebuie sa fiti siguri ca aveti argumente solide inainte de a face cererea.

Este deosebit de dificil deoarece solicitarea mai multor bani depinde de factorii aflati in controlul dumneavoastra, cum ar fi performanta, dar si de factori externi, cum ar fi evolutia companiei pe piata.

,,Daca sunteti gata sa castigati mai multi bani si credeti ca este timpul sa obtineti ceea ce meritati, nu strica niciodata sa intrebati.” a declarat o reprezentanta a echipei de recrutare dintr-o companie de renume din Bucuresti.

Dar pentru a evita rusinea sau respingerea, iata sfaturile expertilor in recrutare pentru a afla daca este un moment potrivit acum, sau daca mai aveti putin de asteptat.

Compania se dezvolta

Evaluarea sanatatii companiei in care lucrati este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le faceti inainte de a solicita majorarea. Daca va aflati intr-o companie in care situatia este pozitiva, foarte  probabil ca superiorul sa fie receptiv la intrebarea dumneavoastra.

In plus, daca aveti partea dumneavoastra de merit care a condus la dezvoltarea firmei, acest lucru va va ajuta sa va intensificati cererea.

In cazul in care compania are probleme de ordin financiar

In cazul in care compania se afla in modul de strangere a centurii, nu conteaza cat de mare este performanta dumneavoastra fiindca este posibil sa nu existe mijloacele de a va oferi o crestere in momentul in care o solicitati.

Multe companii se ocupa de mentinerea unor talente de varf, astfel incat acestea pot face exceptii sau pot rearanja bugetele pentru a oferi anumitor salariati o crestere salariala chiar si atunci cand imaginea de ansamblu este neclara.

Daca superiorii sunt de partea voastra

Este seful de partea dumneavoastra? V-a laudat constant? Daca stiti ca superioriul crede ca faceti o treaba buna este un plus imens. Daca sunt responsabili cu majorarile salariale atunci sunteti norocos.

Inseamna ca va vor sustine si cu siguranta veti obtine marirea pe care o meritati. In schimb solicitarea unei majorari de la cineva cu care nu va intelegeti sau care nu va vede valoarea este o propunere destinata esecului.

Nu a mai fost efectuata o evaluare a performantei de mult timp

Daca mai dureaza pana la evaluarea anuala sau compania dumneavoastra nu efectueaza nici un fel de revizuire a performantei, atunci programati o intalnire pentru a vorbi despre acest lucru.

Si daca nu exista un program oficial pentru cresterile salariale, probabil ca seful dumneavoastra are putere de decizie completa asupra acestui aspect.

Nu este intotdeauna usor sa obtineti salariul la care visati, dar cu munca si devotament, veti observa si rezultatele. Specialistii in recrutare recomanda studierea industriilor si orientarea catre domenii care evolueaza constant si care pot oferi angajatilor salarii fabuloase inca din prima luna.