Despre investigatia osteodensitometrie – afla tot ce trebuie sa stii

osteodensitometrie

Din pacate, conform statisticilor s-a ajuns la concluzia ca in cadrul persoanelor de peste 50 de ani pana la 50% dintre femei si 20% dintre barbati sufera de osteoporoza. Din fericire, datorita faptului ca medicina a avansat extrem de mult acum aceasta boala poate fi depistata din timp cu ajutorul investigatiei de osteodensitometrie. Astfel ca o data depistata aceasta boala cu ajutorul investigatiei de osteodensitometrie se poate incepe un plan de tratament adecvat care va reduce cu mult posibilele riscuri ale acestei boli. Cu ajutorul acestei investigatii se va determina densitatea si rezistenta osoasa.

Cum te poate ajuta investigatia de osteodensitometrie?

Investigatia de osteodensitometrie unde te poti programa online pe acest site este una foarte importanta caci osteoporoza este una dintre problemele medicale cu care se confrunta o foarte buna parte dintre persoanele aflate la varste de peste 50 de ani. Se poate observa o pierdere din masa osoasa o data incepand cu varsta de 35 de ani. Osteoporoza nu prezinta nici un fel de simptom, astfel ca este de o importanta majora ca fiecare persoana sa isi faca din timp analizele necesare pentru a determina daca este nevoie sa se inceapa un plan de tratament. Astfel ca pe viitor lucrurile nu se vor complica si tratamentul va fi unul usor de urmat.

De ce este importanta osteodensitometria in cazul depistarii osteoporozei?

Cea mai mare problema in cazul osteoporozei este faptul ca aceasta nu prezinta nici un fel de simptom, dar lasata netratata poate produce probleme foarte grave. Astfel ca de la o anumita varsta medicul specialist va va recomanda sa va faceti testul pentru a se asigura ca toti parametrii sunt sub control. Este posibil sa fie nevoie ca acest test sa fie refacut la un interval regulat de timp. Aceasta investigatie nu dureaza foarte mult, aceasta avand in medie o durata de 15 minute. Inainte cu 24 de ore inainte de aceasta investigatie nu este permis sa ingerati comprimate pe baza de calciu. In caz contrar rezultatele nu vor avea o acuratete prea mare. Osteodensitometrie te salveaza!

In cadrul Clinicii Romgermed aveti posibilitatea de a va face investigatia dexa la recomandarea medicului specialist

Investigatia dexa se poate face atat de persoanele care s-ar putea sa prezinte o problema medicala precum osteoporoza, dar poate fi facuta si de persoanele din domeniul sportului. Spre exemplu, investigatia de osteodensitometrie poate fi foarte utila in descoperirea procentului de masa musculara. Indiferent de motivele pentru care aveti nevoie de aceasta investigatie, aceasta poate sa fie realizata in cadrul Clinicii Romgermed de cei mai buni profesionisti din domeniu. Echipa Romgermed este aici pentru tine indiferent de problema medicala cu care te confrunti. osteodensitometrie