DECATHLON inaugureaza in Romania primul centru logistic din Sud-Estul Europei

Spatiu logistic Decathlon2

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, inaugureaza pe 16 noiembrie 2017 primul centru logistic din Romania, care va aproviziona trei tari din Europa de Sud-Est: Romania, Bulgaria si Grecia. De importanta strategica la nivel regional, spatiul are o suprafata totala de 29.000 m2 si o capacitate de aprovizionare de cel putin 30 de magazine.

 

“Inaugurarea spatiului logistic Decathlon accentueaza rolul Romaniei la nivel regional si este parte din strategia de dezvoltare a retelei nationale comerciale si de distributie. Decizia de a construi acest centru in Romania a fost una fireasca, determinata de potentialul de crestere local si de interesul pentru sport, manifestat de tot mai multi romani. Prin activitatea acestui spatiu, noi ne continuam angajamentul de a incuraja toti romanii sa practice sportul si consolidam directia noastra de implicare si dezvoltare a comunitatilor locale. Astfel, in cadrul depozitului, am pus la dispozitie circa 200 de locuri de munca pentru persoanele din Bucuresti si din localitatile din vecinatatea capitalei, iar pana la finalul anului 2018 ne propunem sa dublam numarul angajarilor, urmand ca acesta sa creasca de la an la an”, a declarat Gregory Richarte, Director Logistica.

 

Suma investita in crearea primului centru logistic din Romania se ridica la circa 4 milioane Euro, iar lucrarile de proiectare si amenajare au durat aproximativ 7 luni. Depozitul, situat in Stefanestii de Jos, Judetul Ilfov, DN1C, va avea in stoc peste 1.500.000 de articole sportive, iar zilnic vor fi livrate intre 50.000 si 180.000 produse, in functie de sezon si comenzi.

 

In premiera la nivel international, depozitul din Romania a devenit primul spatiu amplasat in imediata apropiere a unei capitale. Localizarea sa strategica va asigura disponibilitatea tuturor itemilor detinuti si va permite livrarea lor rapida catre toate magazinele aprovizionate.

 

Pe langa aprovizionarea celor 30 de magazine, dintre care reteaua nationala formata din 20 de spatii comerciale, centrul logistic va livra si produsele solicitate in urma comenzilor din magazinul online www.decathlon.ro, comertul online fiind o componenta importanta in dezvoltarea retailul-ui Decathlon.

 

Primul centru de aprovizionare Decathlon din Romania respecta cele mai inalte standarde internationale de proiectare si siguranta si a fost construit confom celor mai moderne solutii tehnologice. Pe langa sistemele ce contribuie la scaderea timpului de procesare si la reducerea greselilor umane, noul sediu pune la dispozitia angajatilor mai multe beneficii, printre care un teren de baschet si o sala de fitness.

 

Inaugurarea centrului logistic a avut loc in cadrul unei conferinte de presa la care au fost prezenti conducerea companiei Decathlon Romania: Jean Francois Mace – CEO, Gregory Richarte – Director Logistica si Alexandru Domsa – Director Expansiune,  reprezentanti ai autoritatilor: Marius Cristian Ghincea – Prefect al Judetului Ilfov, Stefan Ionel Robert – Primar al comunei Stefanesti si mediului de afaceri francez: Adriana Record – Director Executiv al Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania.

 

 

La nivel local, Decathlon dispune de o retea de 20 de spatii comerciale, cu o vasta acoperire nationala. De la inceputul anului 2017, reteaua a fost dezvoltata cu un nou magazin – centrul comercial din Botosani, cel de-al cincilea din zona Moldovei. De asemenea, in acest an a fost extins si magazinul Decathlon Pallady, care din luna august dispune de o suprafata dublata de 4,200 m2.