De ce este vata minerala un izolator foarte eficient?

vata minerala

Vata minerala izoleaza eficient, atat intr-un mediu termic rece, cat si intr-unul cald, deoarece este un material de tip poros in a carui componenta intra substanțe ce impiedica producerea unui eventual transfer termic.

Cum determinam randamentul pe care il are vata minerala?

Maniera prin care este determinat randamentul energetic al unui produs pentru izolare este dat de conductivitatea termica. Astfel, cu cat aceasta prezinta o eficienta mai scazuta, cu atat produsul va fi mai izolant.
Acestea fiind spuse, o vata minerala de calitate are o permeabilitate termica ce se apropie destul de mult de cea a aerului, mai exact, 0.025 W/mK; ceea ce inseamna ca transferul temperaturii crescute ca trece prin vata este unul aproape nul. Prin urmare, totul depinde de calitatea si eficienta vatei minerale. Pe langa acest lucru, conteaza si grosimea stratului izolator si, totodata, temperatura la care „activeaza”.

Cateva avantaje pe care vata minerala le ofera:

In primul rand, vata minerală reprezinta un material cu o stabilitate de proportie, ceea ce face ca acest lucru sa fie extrem de important in domeniul construcțiilor. Astfel, vom avea certitudinea ca sistemul izolant isi va pastra fara probleme caracteristicile incipiente si totodata, ca nu apar intre timp pierderi de temperatura. De regula, riscul acestor pierderi de temperatura se produc, de cele mei multe ori, din cauza eventualei distantari a placilor, ce apare odata cu contractia mecanica. Asadar, nu trebuie sa va faceti griji de aparitia eventualelor fisuri inestetice.

vata minerala

Un alt beneficiu al acestui produs este dat de faptul ca vata minerala este fabricata exclusiv din materiale ignifuge, nu exista riscul ca aceasta sa ia foc, deoarece nici nu alimenteaza, dar nici nu propaga, ceea ce-l face un autentic material ignifug.

In alta ordine de idei, ce este cel mai important la vata minerala este ca indiferent daca se uda, aceasta nu absoarbe apa,fiind capabila sa isi reia toate caracteristicile initiale. In ceea ce priveste montajul, taierea materialului se face foarte ușor, fie cu ajutorul unui cutit, fie a oricarui obiect ascutit aflat la indemana. Dunga se conduce simplu si rapid, indiferent de conturul tevilor, suprafetelor onulate sau oricarui tip de obiect pe care doriti sa le izolatițevi.