De ce albina este atat de importanta: unul dintre motivele este propolisul pe care il produce

apijunior

Propolisul si calitatile sale curative au fost cunoscute de mileniiinsa inca mai raman multe necunoscute in joc. Ceea ce stim deja despre propolis ne ofera o premisa buna ca ar putea exista multe alte lucruri de descoperit in ceea ce priveste proprietatile sale curative. Una dintre caracteristicile sale, care ii confera o valoare deosebita, este aceea ca propolisul este un antibiotic natural. 

Propolisul poate fi si inhalat 

Cand propolisul albinelor se incalzeste, devine lichid. Cand temperatura lui atinge 82 ℃, incepe sa se evapore. In combinatie cu uleiuri esentiale simiere, este utilizat in inhalatii. Dar mai mult decat atat, exista si spray cu propolis. In acest fel, inflamatiile respiratorii pot fi ameliorate. De aceea exista pe piata de produse apicole asemenea produse care contribuie si la o mai buna ingrijire orala, si la vindecarea unorafectiuni sau rani.  

Propolisul este un produs apicol care protejeaza stupul de boli. Toate ingredientele sunt de origine naturala. Albinele il fac prelucrand diferite rasini. Aceste rasini servesc la protejarea plantelor din mediul natural. Procesandu-le, albinele le maresc efectul. Cu propolisul albinelor, albinele isi protejeaza stupii de paraziti, umiditate, mucegai si alti inamici care le-ar putea ameninta puietul. 

Propolisul si mierea sunt deseori eficiente atunci cand medicina oficiala pare ca nu mai are putere 
Apiterapia, o stiinta care studiaza efectelemierii asupra sanatatii noastre, a castigat recunoastere masiva in lumea stiintifica in ultimii ani. S-au scris multe articole scrise pe acest subiect in ultimele decenii, dupa mii de studii. Au fost publicate carti de specialitate din care putem afla despre efectele de vindecare ale mierii si propolisului albinelor. 

Propolisul este cunoscut de mult timp pentru ca ajuta la problemele pielii, in raceli si inflamatii. Descoperirile recente confirma faptul ca propolisul albinelor este eficient si in tratarea si ameliorarea durerii atunci cand vine vorba de probleme ginecologice, de prostata si gastro-intestinale. Exista, de asemenea, rapoarte despre rezultate bune in lupta impotriva cancerului si multe dovezi ale efectelor pozitive in tratamentul stomatologic al tesuturilor parodontale aflate in suferinta. Cercetarile se extind asupra efectelor propolisului albinelor asupra tratamentului HIV si al tuberculozei. In special in zonele in care medicina oficiala inregistreaza rezultate slabe, precum in cazul sclerozei multipla, se fac experimente asupra efectelor propolisului de albine asupra pacientilor. Putem spune astfel ca apiterapia a devenit parte a medicinei oficiale. 

Propolisul este bun? 

Cele mai importante informatii pentru a raspunde la aceasta intrebare sunt curatenia mediului din care a fost obtinut. Este mai putin important daca a fost colectat pe conifere, pajisti, pomifructiferi. Este important sa nu contina impuritati chimice, metale grele sau pesticide si alte toxine. 

Metoda de recoltare este, de asemenea, foarte importanta. Necesita cunostinte de specialitate. 

Parazitul numit Varroa este extrem de distructiv, dar apicultorii se lupta cu el in diferite moduri. Daca folosesc agenti chimici, acestia pot sa apara si in produsele apicole. Prin urmare, trebuie sa fim atenti pentru a cumpara propolisul de albine produs din magazine specializate sau de la apicultori in care avem mare incredere.

The following two tabs change content below.