Cum sa realizezi un machiaj profesional la tine acasa?

facechart_look3

     Cel mai important lucru pentru o femeie este ca aspectul fizic sa fie de invidiat, acest lucru fiind cel mai usor de realizat cu ajutorul unui machiaj profesional pe care il puteti gasi aici.

     Atunci nu ai timpul necesar pentru a putea merge la un salon de infrumusetare, cel mai potrivit mod pentru  a arata perfect este ca inveti modul in care se realizeaza un machiaj profesional si sa il poti realiza tu singura acasa, urmand anumiti pasi .
Care sunt etapele corecte ale machiajului?
  Indiferent ca este realizat acasa sau la salon, cea mai importanta regula pe care trebuie sa o indeplineasca un machiaj este ca tenul trebuie sa fie impecabil, asta fiind primul aspect de care se ocupa atat profesionistii, cat si principalul lucru de care trebuie sa te ocupi inainte de a-ti  realiza propriul machiaj. Asta trebuie sa fie prima grija si cea mai importanta, ca pielea trebuie sa fie curata, hidratatat si fara imperfectiuni, pe scurt, sa emane prospetime.


Primul pas pe care trebuie sa il faci inainte de a realiza  un machiaj profesional este, desi poate parea absurd, sa te demachiezi. Asta deoarece, daca nu te demachiezi bine inainte de a aplica machiajul, acesta nu va rezista sau se va strange in pliuri inestetice.


Un alt pas este aplicarea anticearcanului si a iluminatorului, in acest mod fiind mascate imperfectiunile tenului si cearcanele inestetice. Cel mai potrivit mod de a fi aplicat este punctat sub ochi, depasind putin pana spre pometi, apoi se uniformizeaza cu ajutorul degetului.


Principalul mod de aplicare al fondului de ten este sa o faceti din centru spre exterior, incepand cu cantitati mici de produs, iar pentru a-l aplica se folosesc degetele, pensula de make-up sau buretei mici de latex. 


Pentru un efect al tenului cat mai natural, este necesar ca nuanta fondului de ten sa fie cat mai asemanatoare cu nuanta pielii, iar pentru acest lucru trebuie sa il incerci pe linia maxilarului, in nici un caz nu pe mana, deoarece nuantele pielii de pe cele doua zone difera. Este foarte important de asemenea sa ai grija la textura pielii atunci cand alegi fondul de ten, astfel: pentru un ten gras este recomandat sa se aleaga un fond de ten mat, iar pentru un ten uscat este recomandat un fond de ten ce hidrateaza pielea.  Pentru un ten mixt sau normal este potrivit un fond de ten compact, in acest caz nemaifiind necesara folosirea pudrei peste fondul de ten.


Cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le aiba pudra sunt : rolul de fixare al fondului de ten si transparenta. Aceasta se aplica cu ajutorul pensule de machiaj sau un pamatuf, pe care se pune o cantitate mica de pudra, ce se aplica pe fata prin simpla tamponare.


Un machiaj profesional are o grija anume fata de sprancene si ochi, iar in cazul in care nu exista riduri in jurul ochilor, se poate aplica putina pudra transparenta pulbere.
Fardul de obraz sau blush-ul se alege in functie de efectul final dorit, dar si de nuanta tenului. La fel de potrivite pot fi si perlele bronzante. 


In ceea ce priveste buzele, cel mai potrivit este sa se foloseasca un balsam de buze ce ofera hidratarea necesara, sau unul ce ofera un efect de volum. Trebuie stiut neaparat ca rujul nu se va aplica niciodata direct din baton, ci cu ajutorul unei pensule speciale, iar creionul contur de buze poate fi aplicat atat inainte, cat si dupa aplicarea rujului.

The following two tabs change content below.