Corpuri de iluminat vintage pentru o atmosfera in stil retro

corp iluminat vintage 1

Normal
0

Mica magie a stilului decorativ retro sta in mare masura in amplasarea de corpuri de iluminat vintage ce vor functiona cu ajutorul celei mai potrivite surse de lumina, becurile Edison. Este foarte adevarat ca intregul mix de obiecte care se vor aseza in incaperea destinata unui astfel de proiect pot proveni din perioade de timp complet diferite, insa elementul esential trebuie sa fie prezent – patina timpului.

Prin urmare, proiectul de amenajare in stil retro are o dependenta ridicata de stilul iluminarii, pentru ca ar fi complet nepotrivit sa fie utilizate surse de iluminat cu o putere de iluminare foarte ridicata, ca sa nu mai spunem despre alte variante de corpuri de iluminat moderne.

Evaluati cu atentie locurile in care urmeaza sa fie montate aceste corpuri de iluminat vintage. Spunem acest lucru deoarece trebuie luata in cosiderare valoarea relativ redusa a luminozitatii pe care o vor produce becurile Edison, pentru ca acestea nu au drept destinatie iluminarea pentru activitati ce necesita suficienta lumina artificiala. Ca atare, daca nu sunteti deranjati de puterea de iluminare, puteti monta corpuri de iluminat vintage in centrul plafonului si in apropierea usilor de acces in incaperi.

Pentru mai multa iluminare se poate suplimenta instalarea prin plasarea de corpuri de iluminat vintage din gama aplicelor in plan perimetral, sau chiar deasupra unui spatiu cu destinatie precisa, cum ar fi masa din bucatarie.

Variantele disponibile de corpuri de iluminat vintage se axeaza in principal de aplice, candelabre, pendule cu unul sau mai multe brate si lampadare de podea. In functie de model acestea pot primi unul sau mai multe becuri vintage. Este important sa stiti exact ce tip de dulie este montata pe fiecare dintre cele pe care le veti achizitiona pentru a cumpara din acelasi magazin de specialitate becuri Edison potrivite cu dulia acestora. Nu subestimati posibilitatea de montare prin intermediul unui cablu textil cu ajutorul caruia veti alimenta becul vitnage, creand astfel oricate corpuri de iluminat vintage veti dori.

Pentru ca suntem in aria produselor electrice, cea mai indicata solutie de instalare este prin intermediul unui firme specializate in instalatii electrice. Nu este deloc sigur sa incercati sa montati corpuri de iluminat vintage in regie proprie, sau sa faceti orice alte interventii la instalatia electrica, deoarece ar putea exista riscul de electrocutare. Un tehnician autorizat va verifica cu aceasta ocazie si starea instalatiei electrice, lucru extrem de important mai ales atunci cand decorarea ambientala prin iluminare cu corpuri de iluminat vintage se face intr-o locatie veche.