Consultatii stomatologice gratuite oferite de Colgate si Crucea Rosie in Ploiesti

Colgate

Colgate®, in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, desfasoara in perioada octombrie – noiembrie a doua etapa din 2018 a Programului Zambete Colgate®, parte din campania Romania merita zambete Colgate®, in 5 orase din tara. In zilele de 10 si 11 noiembrie, elevi din clasele primare din Ploiesti vor beneficia de consultatii stomatologice gratuite, de diagnostic cu recomandari pentru tratament, sfaturi de sanatate orala pentru un zambet sanatos si mostre gratuite de produse de ingrijire orala.

 

Convingerea brandului Colgate de la care am pornit in 2017 Programul Zambete Colgate este ca fiecare dintre noi merita un viitor care sa-l faca sa zambeasca. Un zambet frumos, ceea ce ne dorim sa vedem cat mai des pe chipurile romanilor de toate varstele, inseamna o dantura sanatoasa obtinuta printr-o igiena orala corecta si in urma vizitelor regulate la medicul stomatolog, obiceiuri pe care ne dorim sa le insuflam elevilor din clasele primare care participa in Programul Zambete Colgate, dar si parintilor care ii insotesc, acestia avand un rol important in indrumarea lor in acest sens. Oferim consultatii stomatologice gratuite, un diagnostic cu recomandari si lectii pentru igiena orala, activitati care cladesc rutina sanatatii orale de la varste fragede. Peste 2.000 de copii au beneficiat de toate acestea in cele doua etape ale Programului Zambete Colgate desfasurate pana acum. Alaturi de Crucea Rosie Romana desfasuram cea de-a treia editie a programului prin care vrem sa crestem gradul de responsabilizare cu privire la sanatatea orala inca din copilarie”, a spus Frederik Ortiz – Manager General Colgate-Palmolive Romania.

Suntem mandri de parteneriatul de lunga durata pe care il avem cu Colgate, grija pentru sanatatea oamenilor fiind o preocupare comuna in programele educationale pe care le desfasuram impreuna. Prin Programul Zambete Colgate ne dorim sa accentuam importanta igienei orale pentru a avea un zambet frumos si, cel mai important, sanatos. Faptul ca am ajuns la cea de-a treia etapa a programului de la lansarea din 2017 este o confirmare a nevoii unui astfel de program in Romania pentru a vedea cat mai multe zambete sanatoase in jurul nostru si pentru deprinderea obiceiurilor corecte de igiena orala in intreaga familie”, a spus Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

 

Programul Zambete Colgate®, cu sprijinul filialelor de Cruce Rosie din tara, se desfasoarain 10 scoli din 5 orase din Romania, in perioada 6 octombrie – 18 noiembrie, si continua misiunea Colgate® de educare cu privire la importanta vizitelor periodice la medicul dentist si a igienei orale zilnice, de la varste fragede.

 

In Ploiesti, consultatiile stomatologice gratuite din cadrul programului vor avea loc in data de 10 noiembrie la Colegiul National „Jean Monnet”, si in data de 11 noiembrie, la Colegiul National „Ion Luca Caragiale”. Pe langa consultatii, copiii vor avea parte de lectii de igiena orala, oferite de voluntarii Crucii Rosii si desfasurate in prezenta parintilor, dar si de o zona de joaca unde il vor intalni pe indragitul Doctor Maseluta.

 

Activitatile sunt dedicate copiilor din clasele 0-IV si se vor desfasura intre orele 9:00 si 13:00. Pentru a participa la consultatii, este necesar ca elevii sa fie programati in prealabilsi sa fie insotiti de un parinte sau un tutore legal. Pentru mai multe informatii despre programul Zambete Colgate, accesati www.zambetecolgate.ro.

 

Programul Zambete Colgate a fost lansat in 2017 ca parte a campaniei Romania merita zambete Colgate, cand peste 1.500 de elevi inscrisi in program au beneficiat de consultatii stomatologice profesionale gratuite in 20 de orase mici din 10 judete ale Romaniei. Prima etapa din acest an s-a desfasurat in perioada aprilie – iunie in 10 scoli din 8 orase ale tarii, iar peste 800 de copii au participat la demersul pentru educarea in privinta importantei igienei orale zilnice de la varste fragede, acompaniata de vizite regulate la medicul dentist.

 

In paralel, Colgate® desfasoara Programul Scolar Colgate® Bright Smiles, Bright Futures™, care a implinit anul acesta 25 de ani de la debutul in Romania, perioada in care 6 milioane de elevi au beneficiat de lectii educationale despre igiena orala corecta. Programul are anual trei editii, in cadrul carora sunt educati peste 200.000 de copii din intreaga tara.Incepand cu anul 2015, programul se deruleaza in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.

Despre Colgate-Palmolive

 

Colgate-Palmolive este liderul mondial in ingrijirea orala, cu scopul de a imbunatati sanatatea orala in lumea intreaga. Compania are branduri de top in categorii de paste de dinti si periute de dinti in diferite parti ale lumii, branduri recunoscute pe plan international: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser ™, Sensitive Pro-Relief ™, Max White One®, Elmex® , Meridol® si Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continua prin lansarea de produse inovatoare si un angajament puternic fata de dentisti, pacienti si comunitatile lor. Colgate-Palmolive Romania se implica activ si investeste anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare si profesionale medicale, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.

 

 

Pentru mai multe informatii despre proiectele globale Colgate®, vizitati website-ul companiei www.colgatepalmolive.com.

 

Despre Crucea Rosie Romana

 

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatie umanitara care functioneaza neintrerupt din 1876 in scopul prevenirii si alinarii suferintelor oamenilor, fara nicio deosebire in ceea ce priveste nationalitatea, rasa, religia, varsta, sexul, apartenenta militara, sociala sau politica.

 

Prin activitatile pe care le desfasoara contribuie si la ameliorarea starii de sanatate, la prevenirea imbolnavirilor si la alinarea suferintelor prin programe de intrajutorare in beneficiul colectivitatii. Proiectul de educatie pentru sanatate desfasurat impreuna cu Colgate este parte din aceasta componenta importanta a activitatii organizatiei.

 

Pentru mai multe informatii despre Crucea Rosie Romana, accesati www.crucearosie.ro.