Certificatele SSL – o alegere responsabila pentru magazine online de succes

https-ev-ssl

Lumea in care traim se schimba in mod constant. Tehnologia evolueaza intr-un ritm alert, iar cea mai mare parte din toate aceste schimbari am putea spune ca ne sunt foarte benefice, atat noua ca indivizi, precum si intreprinderilor mici si mari. Daca in trecut Internetul era privit cu un oarecare scepticism in ceea ce privea tranzactiile, astazi, milioane de tranzactii au loc zilnic pretutindeni in lume, fiecare dintre acestea fiind mult mai sigure gratie evolutiei modalitatilor de protectie a datelor. In contextul dat, lansarea unui magazin online aproape ca a devenit una dintre cele mai tentante idei de afaceri, avand in vedere potentialul pe care astazi Internetul il are in materie de comert. Cu toate acestea insa, inainte de a porni in aventura lansarii unui magazin online, exista o serie de elemente carora un viitor administrator trebui sa acorde o atentie mai deosebita, daca isi doreste intr-adevar un succes incontestabil.

Siguranta datelor am putea spune ca este de departe unul dintre factorii care nu trebuie sub nicio forma neglijati avand in vedere ca o singura intamplare nefericita in acest sens poate duce la colapsul unei afaceri online, chiar inainte de a se putea bucura de succes. Unica modalitate prin care un administrator online poate demonstra astazi utilizatorilor ca pune foarte mare pret pe datele pe care le colecteaza este prin implementarea unor certificate de siguranta, cunoscute si sub denumirea de certificate SSL. In acest sens, putem achizitiona certificate SSL de la www.gazduire.ro, unul dintre cele mai bine cotate magazine de servicii de web hosting si inregistrare domenii.

Daca administrezi deja un magazin online si nu dispui de astfel de certificate sau daca urmeaza sa lansezi un magazin online, iata cateva motive pentru care implementarea unor certificate SSL reprezinta un lucru pe care ar trebui sa il tratezi cu maxima prioritate.

Certificatele SSL ofera protectie totala schimbului de date dintre utilizator si server.

Unul dintre motivele principale pentru care aceste certificate de siguranta reprezinta o prioritate se datoreaza faptului ca acestea sunt unicele care pot asigura un mediu tranzactional sigur. Mai exact, schimbul de date care se realizeaza intre server si client in momentul plasarii unei comenzi va fi in totalitate criptat, astfel ca doar serverul este cel care poate decripta aceste date, nimeni altcineva. Decizia de a implementa astfel de certificate reprezinta practic un mod prin care ne putem arata respectul fata de utilizatorii nostri.

Certificatele SSL sunt cele care ofera autenticitate unui site/magazin online.

Tot pe lista avantajelor majore ale implementarii de certificate SSL se regaseste si faptul ca aceste certificate de siguranta sunt cele care confirma practic utilizatorilor faptul ca site-ul pe care se afla este cel autentic. Cum isi pot da utilizatorii seama de acest lucru? Foarte simplu! In momentul in care un magazin online dispune de astfe de certificate, in dreptul adresei web aferente site-ului va aparea un lacat de culoare verde sau aurie, sau adresa web va fi de genul https.

Certificatele SSL au o importanta majora in pozitionarea site-ului in cadrul motoarelor de cautare.

Daca in trecut acest lucru nu afecta in niciun fel pozitionarea unui site in cadrul motoarelor de cautare, astazi lucrurile par sa se fi schimbat radical in acest sens. Protejarea datelor utilizatorilor este un lucru foarte important, motiv pentru care motoarele de cautare au stabilit ca aceste certificate sa aiba o anumita pondere in ceea ce priveste pozitionare unui site.