Ce trebuie sa stii pentru a ajunge un make-up artist?

pexels-photo-457704

  In zilele noastre, foarte multi tineri isi doresc sa ajunga make-up artisti si isi doresc sa invete cat mai multe in acest domeniu. Insa primul lucru pe care acestia trebie sa il faca este sa stie ca intotdeauna, pentru a putea realiza un machiaj profesional precum cei de la Beauty One Shop , este nevoie  sa detina un set de machiaj adecvat si de cea mai buna calitate.

Ce au profesioniștii în kiturile lor de machiaj?

   Probabil ca ani la rand ti-ai realizat de una singura machiajul zilnic si cel mai probabil la fel au facut si prietenii si cunostintele, acesta fiind si motivul pentru care aveti deja o idee si o baza a lucrurilor de care aveti nevoie in propria trusa de machiaj.

 Insa, atunci cand incepi sa faci un machiaj profesional, lucrurile se schimba. O data cu castigarea experientei in acest domeniu, vei invata mult mai multe despre ceea ce trebuie sa contina kit-ul de machiaj.

   De asemenea, atunci cand incepi sa lucrezi pe cont propriu in acest domeniu, puteti afla numeroase detalii si sfaturi de la cei cu mai multa experienta si poti tine cont de recomandarile acestora.

   Chiar daca, niciodata nu vei ajunge sa cumperi aceleasi produse pe cale marii artisti si vedete le prefera, insa poti tine cont de produsele cosmetice pe care fiecare le alege de la magazinele de specialitate.

 Astfel, printre cele mai importante produse ce nu trebuie sa lipseasca din trusa de machiaj, se afla: farduri de ochi, mascara pentru volum, pensula pentru pudra, baza de machiaj, pudra minerala si translucida, autobronzant, tus de ochi, rujuri si aplicatoare, centura pentru unelte.

   Puteti opta pentru a alege o anumita nisa specifica a machiajului, astfel incat va fi necesar sa personalizati produsele cosmetice din kitul de machiaj astfel incat sa se potriveasca liniei de lucru.

  Se poate alege dintre urmatoarele variante:

  • Televiziune si reclame comerciale
  • Film si productie de film
  • Teatru, opera, balet sau alt fel de arte spetaculoase
  • Nunti sau alte evenimente si ocazii speciale
  • Saloane de infrumusetare
  • Croaziere

Care sunt consumabilele generale esentiale pentru kit-ul de machiaj?

   Este necesar sa ai anumite produse care sa se ocupe de nevoile sanitare, dezinfectie, igiena sau protectia ta si a clientilor. 

   Atunci cand te ocupi de machiajul profesional este necesar sa se tina cont de toate practicile si tehnicile de igiena, acestea fiind absolut necesare.

  Aceste consumabile absolut necesare au rolul de a asigura ca machiajul se desfasoara in cele mai bune conditii  de curatenie si siguranta, caci acestea pot determina succesul pe termen lung.

   Printre acele produse care nu trebuie sa lipseasca, se numara: dezinfectant pentru maini, spray de curatare antibacterian, manusi de latex, trusa de prim ajutor, containere sau pungi pentru obiectele murdare sau cele care urmeaza sa fie dezinfectate.

   Astfel, atunci cand alegi sa devii un make-up artist, este necesar sa se tina cont de toate regulile din domeniu, si pentru a putea ajunge sa ai cat mai multi clienti, trebuie ca munca pe care o realizezi sa fie de cea mai buna calitate si sa indeplineasca masurile de siguranta.