Ce trebuie sa stii despre oftalmologie? Citeste acest articol pentru a afla!

consult oftalmologic

Pentru a trata acele boli ce tin de organul vederii, pacientii trebuie sa apeleze la ramura medicii care se numeste oftalmologie. Dar lucrurile nu se rezuma doar la ochi, ci si la ale sale structuri din jurul sau. Printre aceste structuri se pot aminti ploapele si stemul lacrimar.

Vederea ta este un aspect foarte important pentru bunastarea vietii, asa ca nu ii neglija starea si programeaza-te la un consult de oftalmologie care nu va dura mai mult de jumatate de ora. Nu pune niciodata sanatatea pe locul al doilea.

Cum se desfasoara un consult de oftalmologie?

In general indiferent de clinica de oftalmologie din Bucuresti pe care ti-ai ales-o, un consult oftalmologic are cam aceeasi desfasurare.

In primul rand, ca si in cazul altor specialitatii medicale, si aici medicul va avea o discutie cu pacientul sau. Medicul va fi interesat sa stie daca au existat cumva antecedente medicale sau familiale. Un examen medical de oftalmologie consta in citirea de catre pacient a unor cifre si litere.

Medicul va face anumite constatari, iar pe baza acestora va putea sa ii determine diopriile pacientului, iar mai apoi sa ii poate prescrie daca este cazul o pereche de ochelari.

Ce probleme tin de oftalmologie?

Intr-o clinica de oftalmologie din Bucuresti se pot diagnostica probleme precum:

  • Prezbiopia – aceasta este o problema care se dezvolta de-a lungul anilor si din pacate nu exista posibilitatea sa fie prevenita. Aceasta fiind doar un proces natural de imbatranire a ochiului.
  • Cataracta – aceasta afectiune este cel mai des intalnita la persoanele cu varsta de peste 55 de ani, dar au existat cazuri in care a aparut si la copiii mici. Se intalneste fie doar la unul dintre ochi sau la ambii.
  • Glaucomul – in timp acesta duce la deteriorarea nervului optic si se poate sa provoace pierderea totala a vederii pacientului.
  • Degenerescenta maculara – aceasta se intalneste la persoanele cu varsta de peste 50 de ani si poate deterioara grav vederea. Este intalnita mai cu preponderenta la femei, decat la barbati.

In cazul in care ai nevoie de un consult oftalmologic poti apele la clinica de oftalmologie din Bucuresti din cadrul Grupului Medical Romgermed

Nu trebuie sa iti faci nicio grija, caci o echipa bine pregatita iti va prelua cazul.

Echipa Romgermed este un profesionista care s-a mai ocupat de cazuri ca ale tale inainte, deci totul se va desfasura intr-un mod cat mai corespunzator.

Nu uita ca sanatatea ochilor tai este vitala, asa ca daca ti-ai dat seama ca prezinti anumite simptome, nu lasa lucrurile sa se agraveze pana este prea tarziu sa se mai poata face ceva.

oftalmologie

The following two tabs change content below.