Ce trebuie sa stii despre cafeaua decofeinizata?

cafea-prajita-columbia-decof

   Daca esti  unul dintre acei mari consumatori de cafea, insa sanatatea nu iti permite sa consumi cafea normala sau nu este recomandat sa o consumi in cantitati foarte mari,  atunci cea mai potrivita alegere este aceea de a consuma cafea decofeinizata de la Contego Cafe.

   S-a dovedit in urma studiilor ca aproximativ unul din zece consumatori prefera cafeaua fara cofeina.

Care este doza zilnica recomandata de cafea?

  In urma studiilor, este recomandat ca un barbat sa consume aproximativ 5 cani de cafea de zi, pentru a putea vorbi despre un consum moderat de cofeina si pentru a beneficia de toate avantajele aduse de aceasta.

  Prin urmare, trebuie cunoscut faptul ca o cafea espresso sau la ibric are intre 35 si 100  miligrame de cofeina, iar un cappuccino are aproximativ 70-80 de miligrame cofeina.

   Cum se obtine cafeaua decofeinizata?

   Acest sortiment de cafea, cafeaua decofeinizata este acea cafea din care a fost eliminat o mare parte din continutul de cofeina, insa trebuie tinut cont de soiul de boabe de cafea, deoarece anumite soiuri contin o cantitate mai mare de cofeina, ceea ce poate influenta procesul de decofeinizare.

  Cafeaua normala contine aproximativ 100 miligrame de cofeina, iar in urma procesului de decofeinizare, cafeaua ajunge sa contina aproximativ sub 20 de miligrame cofeina. Procesul de decofeinizare poate fi efectuat prin mai multe metode, fiecare avand pana la final alte rezultate.Rezulta de fapt ca, indiferent ca trece prin procesul de decofeinizare, cafeaua tot pastreaza un anumit procent intre 5 si 14% de cofeina.

   Exista doua metode care sunt certificate organic si despre care se stie ca nu folosesc agenti chimici, si anume metoda de filtrare cu apa elvetiana si cea cu dioxid de carbon.

   In trecut, era folosita o metoda de decofeinizare, prin care boabele de cafea erau fierte in apa cu sare, apoi erau tratate cu un solvent pe baza de benzen.

   De obicei, in urma procesului de decofeinizare se pierde o parte din aroma specifica a cafelei, insa daca este eliminata cofeina cu ajutorul dioxidului de carbon, cafeaua isi mentine calitatile aromatice specifice fiecarui soi.

Care sunt beneficiile cafelei decofeinizate?

   In ultima perioada, au fost efectuate numeroase studii privind beneficiile pe care cafeaua decofeinizata le aduce, de aceea, se poate spune ca este chiar recomandat consumul acesteia.

   Unele dintre cele mai importante avantaje sunt cele legate de problemele celor care sufera de anumite afectiuni ale creierului sau cei care sufera de anumite boli legate de memorie sau varsta inaintata. Avantajul unui consum moderat de cafea decofeinizata este acela ca imbunatateste memoria.

   Cafeaua contine anumite substante active care au efecte antioxidante si anticancerigene , precum acidul cafeic, acidul clorogenic sau acidul ferulic.  Toate acestea aduc beneficii organismului uman, scazand riscul dezvoltarii anumitor boli, precum Parkinson sau Alzheimer.

   De asemenea, in urma unor studii, s-a demonstrat ca se poate vorbi despre o scadere a riscului imbolnavirii de cancer de prostata pentru acei barbati care consuma regulat cafea decofeinizata.

  Cofeina are beneficii si in domeniul frumusetii, fiind folosita in diverse creme anticelulitice . De asemenea, zatul de la cafea poate fi folosit pentru a prepara diverse masti sau creme cu ajutorul carora se inlatura celulele moarte de pe piele.

The following two tabs change content below.

ionut