Ce este platbanda si ce putem face cu ea?

Cateva detalii pe scurt despre platbanda

Cunoscuta printre cei cu putina experienta in domeniu drept otel lat, platbanda reprezinta un material facut din metal care este utilizat la nivel mondial in domeniul industrial dar si pentru proiecte particulare mai mici (adesea fiind implementate in confectii de tip metalic).

Pentru acest produs exista si doua variante diferite care difera in fucnctie de modul de prelucrare. Chiar daca ambele au ca si materie prima de baza otelul, tipul de laminare face diferenta dintre acestea doua. Daca este modelat folosind laminarea la cald, platbanda va avea muchii rotunjite. In caz contrar, pentru a obtine un astfel de produs cu margini perfect drepte atunci el trebuie sa fi trecut printr-o etapa de laminare la rece.

Proprietati pentru care luam se orienteaza catre platbanda

In toata lumea, platbanda este unul din materialele de constructii care se diferentiaza pe aceasta piata larga printr-o serie mai larga de atribute si calitati si care reuseste sa ii impresioneze atat pe cei care o folosesc in proiecte industriale cat si pe cei cu mai putina experienta care folosesc acest produs pentru simple confectii metalice.

Daca ne raportam in mod specific la calitatile acestui produs expertii il apreciaza pentru capacitatea acestuia de a fi implementat prin diverse metode. El poate fi atat sudat cat si prins prin diverse nituri si suruburi de alte piese pentru a constitui structuri mai complexe.

De asemenea, taierea este permisa oricand pentru a potrivi forma acesteia la nevoia din diferite cazuri.

platbanda

De ce si cand alegem acest material de constructii?

Fata de alte alte materiale de constructii melaturgice regasite din plin pe piata din Romania, platbanda se indentifica drept un produs superior mai ales din punct de vedere al calitatii. Printre cele mai importante calitati care deosebesc acest produs de alte materiale de constructii la nivel global s-ar putea numara si:

  • Faptul ca acest produs este un tip de material metalic care dezvolta o foarte buna rezistenta la orice tip de factor extern, de la intemperii si pana la forte;
  • Are o manipulabilitate crescuta si un grad foarte ridicat de usurinta in implementare (facillitata de sudabilitate si posibilitatea de taiere);
  • Reprezinta un material foarte apreciat din punct de vedere al fiabilitatii;
  • Fiind un produs de nisa, platbanda este un material de constructii care se bucura de o precizie crescuta;
  • Este foarte versatil din punct de vedere al domeniilor unde poate fi implementata;
The following two tabs change content below.