Ce caracteristici au niste cartuse imprimanta HP?

cartus-imprimanta-hp

Inainte de a discuta despre avantaje, trebuie sa spunem in primul rand ca producatorul acestor cartuse este HP, un nume greu in industria IT din intreaga lume. Toate tipurile de cartuse imprimanta HP contin o cerneala speciala in diferite culori, Albastru, Galben, Mov, Negru (Standardul CMYK) dar si culori variate cum ar fi Rosul.

Cerneala din interiorul unui cartus este una speciala, asa cum spuneam si mai sus. Asta deoarece imprimanta pe cerneala foloseste un sistem ingenios pentru a aplica imaginea sau textul pe coala de hartie. Indiferent ca printam un document text, sau o imagine, totul se rezuma la puncte. Cerneala din interiorul unor cartuse pentru imprimanta HP este dozata in stropi microscopici pentru a realiza un punct, asa cum acelasi principiu de realizare a imagini este regasit si la monitoare sau televizoare. Diferenta dintre cele modalitati de a realiza imaginea este ca la imprimare sunt folosite patru culori (CMYK) in timp ce un ecran LCD sau chiar si cel clasic, foloseste trei culori, RGB (Rosu, Verde Albastru).

Aspecte generale privind operatiunea de printare realizata de cartuse imprimanta HP

Pentru a permite imprimantei sa realizeze operatiunea de printare, cerneala are diferite proprieteti:

  • Grad de lichiditate

  • Termo-conductoare

  • Culoarea si intesitatea pigmentului

Aceste trei calitati fac ca cerneala dintr-un astfel de cartus de imprimanta HP sa fie una de calitate. Bineinteles, cu totii stim de optiunea de a reumple un cartus, insa noi nu o recomandam. Principalul motiv pentru care nu va indicam sa apelati la un astfel de serviciu este cel legat de cerneala deoarece de multe ori exista riscul sa fie folosita una care sa nu corespunda calitativ.

Gradul de lichiditate a cernelei este o caracteristica foarte importanta atat in ceea ce priveste calitatea printului, dar si in functionarea imprimantei. O cerneala cu un coeficient mare de lichiditate duce la aparitia petelor in print, iar una care are un grad mic de lichiditate, va face ca imaginea printata sa aiba defecte cromatice pe respectiva culoare, fie ea negru, albastru, galben sau mov.

Toate tipurile de cartuse pentru imprimanta HP si nu numai, contin cerneala ce conduce caldura atunci cand e in stare lichida. Asta pentru a permite imprimantei sa dozeze cenrneala in functie de imagine. Fiecare dintre cele patru culori sunt folosite pentru a realiza o imagine, insa atunci cand vorbim de text, negru, imprimanta foloseste doar cerneala neagra. Intreaga procedura de dozare se realizeaza prin intermediul impulsurilor electrice ce incalzesc elementele dispuse in dreptul fiecarei gauri de pe capul de printare. Aceste orificii sunt minuscule, defapt, atat de mici incat pe capul unui cartus pot fi de la cateva sute, pana la zeci de mii de astfel de orificii. Atunci cand printam ceva, stropi minusculi sunt creati prin incalzirea elementelor termice din dreptul fiecarui orificiu. Astfel, cerneala formeaza un strop si ajunge pe hartie.

Culoarea este importanta, aceasta este cea care da viata imaginii imprimate. Evident, oricine isi doreste printuri de calitate, insa pentru asta, este firesc sa folosim numai cartuse imprimanta HP originale.

Pe website-ul nostru www.tonerpro.ro veti putea sa gasiti cartuse imprimanta HP la cele mai avantajoase preturi. De asemenea, puteti sa aflati informatii si prin a utiliza urmatoarele date de contact:

Sediul Social: Str. Codrii Neamtului nr 13, bl NB1, Ap.243 sector 3 Bucureti.
Punct de lucru: Bd. Energeticienilor 9E, bl M1, parter birou 1022. sector 3 Bucureti.

Telefon: 021 348 15 19

email: office@tonerpro.ro