Caruseluri pentru bebelusi- ce trebuie sa avem in vedere la achizitia acestora

lant-suzeta-si-jucarii-cel-mai-bun-prieten310

 

           Achizitia de jucarii pentru copii este o necesitate si, totodata ar trebui sa fie si o prioritate pentru parinti deoarece acestea sunt primele elemente care ii vor ajuta pe copii sa se dezvolte, sa invete si sa gaseasca solutii, precum caruselurile pentru bebelusi. Inca de la cele mai mici varste, jucariile vor fi cele care vor capta atentia copiilor, ii vor stimula pe bebelusi sa mentina privirea asupra unui obiect sau sa intinda manuta spre el, sa il apuce ori sa il impinga. Toate aceste exercitii vor ajuta la dezvoltarea calitatilor mortice ale copiilor nostri, inca de la varste fragede, dar vor produce si reactii cognitive precum asocieri,  recunoasteri etc.

 

            Ce trebuie sa stim cand achizitionam jucarii?

 

            Achizitia de jucarii nu trebuie sa fie intamplatoare. Inca de la caruselurile pentru bebelusi, acestea fiind printre primele jucarii ale oricarui copil, trebuie sa avem in vedere calitatea acestora, pentru ca sunetele si luminile sa aiba intensitatea recomandata pentru varsta copilului, sa fie asamblate corespunzator pentru a nu pune in pericol siguranta copilui, sa fie realizate din materiale de calitate precum lemnul, care este recomandat de specialisti pentru toate jucariile celor mici datorita materialului natural, care nu emana toxine in contact cu soarele sau cu saliva. Este foarte important ca jucariile copilului, inclusiv caruselele, care sunt incluse si in centrele de joaca sa nu aiba subansamble mici, pe care copiii sa le poata desprinde si, ulterior inghiti, astfel ca adaptarea jucariilor la varsta copilului este esentiala pentru evitarea eventualelor accidente. Un alt element de care trebuie sa tinem cont este greutatea jucariilor. Pentru a putea fi utilizate de cei mici si a nu pune presiune asupra articulatiilor firave ale acestora, caruselurile, precum si celelalte jucarii trebuie sa fie usoare.

            Atunci cand achizitionam un carusel sau orice alta jucarie este indicat sa optam pentru produse care sunt formate din piese mobile, ale caror locuri pot fi schimbate de copil, oferindu-i, astfel, o activitate care sa il captiveze mai mult timp si sa ii dezvolte dexteritatea.

 

            De unde achizitionam caruseluri pentru bebelusi?

           

            Caruselurile sunt disponibile atat in magazine mari, generaliste, de tipul hypermarketurilor,  la raioanele dedicate bebelusilor, cat si in magazine fizice sau online de profil, care ofera o gama variata de astfel de jucarii, atat pentru fetite cat si pentru baietei. Din punctul de vedere al sigurantei, indiferent de furnizorul de jucarii este recomandat sa verificam certificarile producatorului pentru a ne asigura ca respecta standardele de calitate impuse de Uniunea Europeana si ca, astfel, copilul este in siguranta atunci cand foloseste caruselul respectiv.

            Totodata, imediat dupa achizitionarea caruselului si a oricarei jucarii iti recomand sa o igienizezi sau chiar sa o sterilizezi inainte de a o oferi copilului deoarece pe parcursul acesteia de la fabrica pana la tine acasa ia contact in spatiile de depozitare si pe durata transportului cu foarte multe bacterii si microbi, care pot afecta sanatatea copilului tau si pot favoriza aparitia unor afectiuni nedorite. Siguranta inainte de toate!

The following two tabs change content below.