Cafeaua decofeinizata, un produs ce trebuie neaparat incercat

cafea-prajita-columbia-decof

Pentru foarte multi dintre noi, cafeaua reprezinta principala sursa de energie de care am nevoie dimineata, fiind produsul cu care ne delectam zilnic, fiindu-ne destul de greu sa renuntam la ea. Potrivit specialistilor, cafeaua reprezinta principala sursa de antioxidanti la momentul actual. In ultimii ani, consumul de cafea decofeinizata a devenit tot mai frecvent in randul iubitorilor de cafea, fiind mult mai sanatoasa pentru organismul nostru. Gustul cafelei fara cofeina este diferit comparative cu gustul pe care il are o cafea obisnuita, cafeaua decofeinizata avand o aroma mult mai intensa, aroma pe care o dobandeste in timpului procesului de extragere al cofeinei.

Desi este un produs destul de controversat, existand pareri pro si contra, cafeaua decofeinizata se recomanda persoanelor care sufera de diverse afectiuni prin care nu li se permite consumul de cafea obisnuita, precum si pentru mamicile care isi alapteaza bebelusii. De asemenea, consumul de cafea decofeinizata se recomanda si pentru persoanele care au nevoie sa isi suplimenteze numarul de cafele pe care il consuma zilnic, fara a-si pune in pericol sanatatea prin consumul excesiv de cofeina.

 

Cum se obtine cafeaua decofeinizata

Exista diverse metode prin care se poate obtine cafea decofeinizata, astfel incat sa se obtina un produs de calitate superioara, ce ofera consumatorilor arome intense si gusturi unice. Cea mai rapida dintre ele este metoda prin care se elimina cofeina cu ajutorul unor substante chimice, destul de periculoase pentru organism. Desi acest proces este unul toxic pentru sanatatea noastra, producatorii sustin ca substantele respective sunt indepartate de pe boabele de cafea si ca produsul finit nu ne sub nicio forma sanatatea in pericol.

O metoda mai sanatoasa si mai sigura de eliminare a cofeniei se realizeaza doar prin utilizarea apei pure, fierbinte si a filtrelor de carbon. Utilizand aceasta metoda de extractie, cafeaua decofeinizata isi pierde mai mult din aroma sa initiala, insa este mult mai sanatoasa pentru organismul nostru.

            Totusi, procesul de eliminare al cofeinei nu este 100% eficient, iar acest produs contine totusi cofeina. De obicei, cafeaua decofeinizata poate contine pana la 15% cofeina, astfel ca nu trebuie exagerat sub nicio forma cu consumul acestui produs.

 

Multiple beneficii asupra organismului

Iubitorii de cafea, care isi doresc sa se rasfete numai cu produse de calitate, aleg sa consume cafea decofeinizata deoarece ofera beneficii pentru sanatatea organismului nostru, in special pentru pentru inima si creier. Este extrem de important de precizat faptul ca ne putem bucura si mai mult de aceste efecte atunci cand consumam cafea decofeinizata obtinuta prin metode non-toxice.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui produs minune il reprezinta faptul ca stimuleaza memoria si previne instalarea bolilor precum dementa sau Alzheimer, fiind astfel extrem de buna pentru sanatatea creierului nostru. In plus, consumul de cafea decofeinizata este recomandat persoanelor care au diverse probleme cu inima deoarece regleaza in mod eficient tulburarile tensiunii arteriale.

Insa pentru a va bucura la maximum de aceste beneficii uimitoare ale cafelei decofeinizate este recomandat sa aveti mare grija la modul in care o consumati si sa nu exagerati cu cantitatea de zahar, miere sau frisca adaugata.

 

The following two tabs change content below.