Ai un job bine platit? Atunci investeste-ti veniturile in lucruri simple care te fac fericita!

HNCK5353

 

Se spune ca banii fac lumea sa se invarta, totusi, multe femei isi petrec viata incercand sa castige cat mai multi bani.

Dar cum interactioneaza banii cu fericirea personala? Desi au destui bani pentru a trai confortabil, studiile arata ca deasupra acestui prag, mai multi bani nu inseamna mai multa fericire.

Se pare ca, dincolo de un anumit punct, nu poti cumpara fericirea. Dar ar fi posibil sa va cumparati fericirea atunci cand cheltuiti bani cu scopul de a le face bucurii celor dragi.

 

Indiferent unde ai ajuns, nu uita de unde ai plecat

Multe femei de succes au pornit de jos; au inceput cu pasi mici, sprijinite de parintii care, din putinul lor, le ofereau sume mici de bani pentru ca ele sa-si urmeze visul.

Daca ai ajuns in punctul de a-ti permite orice, este recomandat sa imparti binele care ti-a fost oferit si sa iti rasfeti oamenii dragi cu daruri si o viata lipsita de griji.

Spre deosebire de instinctul multor persoane, cheltuielile in scopul de a-i bucura pe cei dragi au ca rezultat o mai mare fericire decat cheltuirea banilor pe cont propriu.

Este important sa nu uitati de unde ati plecati, ci sa reveniti cu picioarele pe pamant atunci cand incepeti sa incasati venituri colosale prin intermediul jobului, mai ales atunci cand va desfasurati activitatea departe de casa, iar deplasarile de serviciu prin diverse tari va tin departe de cei dragi.

 

Imbunatatirea sentimentului nostru de relationare cu ceilalti, indiferent de cat de sus am urcat in plan profesional, ne ajuta sa ne contextualizam si sa realizam ca suntem norocosi in viata si cum ii putem ajuta pe cei care nu se bucura de un stil de viata cel putin modest.

In acest sens, acordarea de daruri si ajutoare pare sa extinda definitiile de “grup”, acolo unde este nevoie de multa empatie. Cum ne raportam la lumea din jurul nostru defineste cine suntem pentru toti ceilalti, precum si modul in care ne percepem noi insine.

Din acest motiv, este posibil ca cea mai buna modalitate de a va trata pe voi insiva este acordarea atentiei si ajutorului persoanelor dragi, mai ales din punct de vedere emotional, prin mici atentii care sa le compleseasca trairile intense.

Daca aveti un job bine platit si nu va lipseste nimic, iar familia va este alaturi sa evoluati din ce in ce mai mult, puteti ca, din cand in cand, sa va rupeti din timp si sa le faceti o bucurie, fie ea si simbolica.

 

Femeile de succes isi investesc banii in fericirea celor dragi

A investi sume de bani in cadouri pentru familie si prieteni, dar si pentru persoane care au nevoie de ajutor ne face sa ne simtim bine, poate mai bine decat atunci cand cheltuim in scop personal.

Totusi, unele persoane nu prefera acest lucru si, din cauza efectului insidios pe care banii il au asupra mintii, veniturile mari ajung sa nu mai valoreze nimic, daca in schimbul lor veti renunta la sprijinul familiei.

Ajutarea si conectarea cu ceilalti sunt tocmai comportamentele care ne pot face fericiti; totusi, doar sa ne amintim de banii pe care ii castigam ne face mai putin probabil sa ne angajam in astfel de actiuni. Oamenii au instincte puternice de conservare.

Reamintirea responsabilitatilor noastre personale de a mentine suficienta avere pentru a ne intretine pe noi insine si pe cei dragi poate face sa uitam cat de bine ne simtim atunci cand facem ceva pentru cineva care are nevoie de ea mai mult decat noi.

 

Desi banii pot fi radacina intregului rau, nu este un rau in sine; in circumstantele potrivite, ne poate motiva sa lucram pentru ceva tangibil pentru cei care au nevoie de ajutor.

Dar amintirea constanta a necesitatii banilor in lumea moderna are in mod clar efecte psihologice negative. Din fericire, generozitatea poate fi un antidot foarte eficient.

Este in parte pentru ca daruirea de cadouri si ajutor altor persoane ne face sa ne simtim bine despre cu noi insine. Asa cum arata recunostinta, daruirea ajuta la promovarea unei imagini de sine responsabile si generoase, care la randul nostru ne face sa ne simtim fericiti.

O sesiune de shopping sau un cadou costisitor nu inseamna totul in viata. Atunci cand cheltuim cu scopul de a face bucurii celor dragi sau oamenilor in nevoie si ne bucuram de recunostinta acelor persoane, ne bucuram de sentimente de neatins si intelegem de ce este atat de important sa imparti.

Femeile de succes au invatat aceasta lectie, motiv pentru care nu uita de unde au plecat, considerand, chiar, ca aceasta este o caracteristica importanta a unei persoane cu potential.

The following two tabs change content below.

Raluca Dascalu