Afla mai multe despre un consult ginecologic de rutina

consult ginecologic

Cat de des ar trebui sa te prezinti la un consult ginecologic?

In ceea ce priveste un consult ginecologic, frecventa controalelor de rutina cantareste foarte mult atunci cand raportam integritarea sanatatii femeilor la boli precum cancerul de col uterin sau alte afectiuni ce pot duce la infertilitate. In acest sens, diagnosticarea timpurie a acestora poate face diferente majore.

De unde provine frica de consult ginecologic?

Desi pentru majoritatea femeilor un consult ginecologic reprezinta un moment mai mult sau mai putin stanjenitor in care stima de sine poate cobori pana la cote alarmante in mintea pacientelor. Acest tip de investigatie trebuie efectuat cu strictete la anumite intervale de timp.

Exista si situatii in care pacientele din frica de a nu afla ca sufera de vreo afectiune ce este greu tratabila sau chiar incurabila evita sa apeleze la medicul specialist si sa efectueze o serie de analize ginecologice in cadrul unui consult.

Odata cu aparitia simptomelor nevoia se acutizeaza si astfel de investigatii devin tot mai necesare. Acest lucru se amplifica in momentul in care se constata ca simptomatologia se agraveaza sau chiar se asociaza cu alte forme de manifestare.

consult ginecologic

Care sunt simptomele care ar trebui sa va impinga catre un consult ginecologic?

Una dintre cele mai des intalnite simptome care ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa ne faca sa sunam pentru o programare la un consult ginecologic sunt durerile pelviene. Aceasta se manifesta adesea in trei moduri dupa cum urmeaza

  • Durerea resimtita brusc si intens (acuta) reprezinta un simptom ce poate indica o problema grava de sanatate cu posibilitate de internare si chiar interventie chirurgicala in regim de urgenta. Cateva boli ce au acest tip de durere ca simptom sunt avortul spontan, sarcia ectopica sau chiar boli inflamatorii pelviene;
  • Durerea intins pe o perioada mai lung de timp (minim 3 luni), denumita si durere cronica sau mai specific„sindromul drerii pelviene cronice” poate reprezenta un alt factor de ingrijorare;
  • Durerea intensa urmata de disparitia brusca a acesteia, adesea resimtita ca si o intepatura, de cele mai multe ori nu reprezinta un motiv de ingrijorare fiind asociat cu dureri normale ce tin de sistemul reproducator.

Concluzii cu privire la un consult ginecologic

In concluzie, in ceea ce priveste sanatatea femeii un consult ginecologic la timpul potrivit si la un interval corespunzator unul fata de celalalt poate fi o masura importanta impotriva oricarei afectiuni. In acest sens se recomanda afectuarea unor analize ginecologice intr-un mediu profesionist si organizat cel putin o data pe an, in cel mai rau caz.

The following two tabs change content below.

elenadobre2017