Aerul condiționat, un moft sau o necesitate?

pexels-photo-1567355

Pe perioada de caniculă cu toții încercăm să ne răcorim puțin iar cea mai bună soluție este de departe achiziționarea unui aparat de aer condiționat. Însă, ce facem dupa aceea? Pentru a putea fi folosit corespunzător, acesta trebuie și montat în locul potrivit așa că vom avea nevoie de serviciile unei firme de Instalare aer condiționat iar cu puțină atenție putem găsi în București una serioasă și cu prețuri accesibile buzunarului nostru.

Montarea corectă a aerului condiționat

Cu o programare în prealabil montajul aerului condiționat va fi efectuată de către profesioniștii firmei de Instalare aer condiționat, conform cu dorințele clientului. Echipele vin dotate cu scule și materiale specific frigotehniei iar montarea aparatelor de aer condiționat se face prin fixarea suporțiilor exteriori, apoi se racordează traseul frigorific, se montează unitatea internă și cea externa și la final se videază traseul.

În ceea ce privește consumul de energie, un montaj corect al aerului condiționat ne scutește și de o factură ridicată la curent iar noua tehnologie inverter ajută aparatul propriu zis să funcționeze pe modul de incalzire la o temperatură de 15-20 de grade și în același timp minimalizează și consumul de energie electrică.

Este chiar atat de dăunător pentru sănătatea noastră aerul condiționat ?

Răspunsul poate varia în funcție de calitatea și modul în care este îngrijit aparatul de aer condiționat.

După mai multe studii, aerul dintr-o încăpere, este de cel puțin 10 ori mai poluat decat cel de afară, cauzand astfel dureri de cap, alergii, tuse și răceala. Întradevăr, aerul condiționat, dacă nu este curățat, poate crește numărul de alergeni care sunt periculosi pentru organismul nostru. Astfel, este indicat să folosim un aer condiționat de calitate conformă cu standardele, pe care să îl îngrijim în mod corespunzător iar înainte de cumpărare trebuie să avem grijă ce aparate cumparam , cate filtre au și ce tip. În caz că nu ne descurcăm putem apela la la specialștii de la firmele de instalare și montaj aer condiționat pentru consiliere.

Avantajul folosirii unui aparat de aer condiționat este faptul că ne putem alege temperatura și umiditatea pe care ni le dorim în încăpere. Care este însă temperatura corectă pentru organismul nostru? Recomandat ar fi, ca diferența dintre temperatura din exterior și cea din încăpere să nu fie prea mare iar temperatura optimă ar trebui să se situeze undeva între 22 și 24 de grade. 

Penru a evita posibilele probleme de sănătate nu se recomandă să ne poziționăm chiar în dreptul jetului de aer, înspecial în cazul copiiilor sau a bătranilor.Astfel, este necesar ca aerul condiționat să fie montat in poziția și locul corect din cameră pentru ca jetul de aer rece să fie resimțit doar cat este necesar.

Folosirea corectă și întreținerea aparatului de aer condiționat

După montare, aerul condiționat trebuie și igenizat cel puțin odată pe an sau la doi ani pentru a evita ca acestă să devină dăunător sănătații dar și stricarea aparatului, ținand cont că durata de viață a unui aparat de aer condiționat este de maxim 20 de ani.

Verificarea periodică trebuie să fie executată tot de către o echipă de specialiști în instalarea de aer condiționat care verifică presiunea sistemului de răcire și constată eventualele defecte.

Astfel, un aparat de aer condiționat nu este doar un moft ci prezintă și o necesitate mai ales pe timpul veri. dar trebuie să avem în vedere o calitate corespunzătoare și un montaj realizat corect de către persoane specializate și aerul condiționat va aduce un plus de aer curat și o atmosferă plăcută în cămin.

The following two tabs change content below.

andreiv