5 fapte reale despre cautarea unui loc de munca

cv

V-ati hotarat: e timpul pentru o schimbare de cariera. Daca cererea de locuri de munca era la fel de usoara ca si luarea acestei decizii…

Procesul de cautare de locuri de munca poate fi cel putin confuz si intimidant.

Dar vestea buna este ca exista cateva fapte mai putin cunoscute, traite de modele, care pot clarifica confuziile pe care le aveti.

1. Cele mai multe locuri de munca sunt un secret

OK, nu sunt un secret, dar 80% din locurile de munca nu se inregistreaza niciodata si se gasesc doar cu ajutorul internetului.

Ceea ce inseamna ca o cautare prin ziare sau alte publicatii, chiar speciale, nu este suficient. Deci, asigurati-va ca ati completat toate site-urile destinate job-urilor.

Ca un prim pas, puteti incepe prin crearea unei liste de fosti colaboratori, colegi de clasa, colegi de echipa si multi altii, apoi, vorbiti cu ei pentru a le cere sfaturi informale despre domeniul lor de lucru.

2. Cunoasterea cuiva din interior poate fi un mare plus

Poate ca postul pe care il cautati este postat online, dar asta nu inseamna ca va este predestinat. De ceva timp, angajatii se bazaeaza pe recomandari mai mult, decat pe aplicarea unui „strain”. Mai ales pentru ca firmele doresc sa angajeze un anumit tip de oameni.

Doar 7% dintre solicitantii de locuri de munca primesc o recomandare, totusi referintele reprezinta 40% din totalul angajarilor!

Deci, practic, daca ati pune pe cineva sa lase o vorba buna pentru dvs., poate fi un mare plus. Din fericire, intrebarea este mai usoara decat credeti.

3. Recrutorii nu va citesc cu adevarat CV-ul

Ei bine, il citesc, dar nu prea. Recrutorii petrec, in medie, sase secunde revizuind CV-ul. Este important sa introduceti in CV ceva catchy, intr-asa fel incat recrutorii sa observe si sa parcurga tot CV-ul.

Deci, trebuie sa aveti un CV cat mai simplu, dar cat mai atragator. Includeti experienta relevanta, pastrati-o pe o pagina si, indiferent de ce faceti, nu uitati sa verificati ortografia.

O scanare rapida s-ar putea sa nu surprinda toate minunatele lucruri pe care le-ati facut, dar, cu siguranta, o eroare imediat se observa si se va solda cu aruncarea CV-ului dvs. la cosul de gunoi.

4. Sute de persoane aplica pentru acelasi post

Stiati ca un job atractiv va atrage in medie 250 de CV-uri? Avand in vedere acest lucru, poate doriti sa va ganditi de doua ori inainte de a aplica CV-ul cu celelalte 249.

Numarul acesta este o reamintire buna a motivului pentru care trebuie sa va adaptati cererea si sa depuneti energia in plus pentru un job bun.

Deci, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti inainte de a trimite orice aplicatie este sa va asigurati ca intr-adevar doriti aceasta pozitie. Pentru ca, daca nu, nu veti fi motivat suficient pentru a face ceea ce este necesar pentru a iesi in evidenta.

5. Adresa de mail poate fi un minus

Hotstuff12345@gmail.com, din pacate, dvs. si prietenul dvs. Ih8work@icloud.com, veti intra in grupul de 76% dintre CV-urile care sunt aruncate doar pentru ca adresa lor de e-mail este neprofesionala.

Recomnadat este sa aveti o adresa de mail cu numele si prenumele dvs., fara alte slang-uri sau cuvinte nepotrivite.