190 copii din Buzau au beneficiat de consultatii stomatologice gratuite oferite prin Programul Zambete Colgate

Consultatii stomatologice gratuite__Program Zambet Colgate_1

In weekendul 6 – 7 octombrie, Colgate® in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a desfasurat in Buzau Programul Zambete Colgate®, ca parte a campaniei Romania merita zambete Colgate®. 190 de elevi din clasele primare (0-IV) au beneficiat de consultatii stomatologice gratuite, diagnostic si recomandari pentru tratament, sfaturi de sanatate orala pentru un zambet sanatos si mostre gratuite de produse de ingrijire orala.

 

In Buzau, Programul Zambete Colgate a ajuns pentru a doua oara si a fost din nou foarte bine primit de catre copii si parintii lor, lucru care confirma nevoia unor astfel de programe de constientizare in scoli. 97, respectiv 93 de copii au beneficiat de consultatii stomatologice si lectii de igiena orala in cele doua zile in care s-a desfasurat programul. Multumim Colgate pentru colaborarea pe care o avem pentru proiectele educationale si va mai asteptam la Buzau!“, a declarat Floarea Birzu, Director Crucea Rosie Filiala Buzau.   

 

Programul Zambete Colgate® se desfasoara cu sprijinul filialelor de Cruce Rosie din tara in 10 scoli din 5 orase din Romania in perioada 6 octombrie – 18 noiembrie, continuand misiunea Colgate® de educare cu privire la importanta vizitelor periodice la medicul dentist si a igienei orale zilnice de la varste fragede.

 

In Buzau, consultatiile stomatologice gratuite din cadrul programului au avut loc in data de 6 octombrie, la Colegiul Tehnic Buzau, si in data de 7 octombrie, la Scoala Gimnaziala „George Emil Palade”. Pe langa consultatii, copiii au avut parte de lectii de igiena orala, oferite de voluntarii Crucii Rosii si desfasurate in prezenta parintilor, dar si de o zona de joaca unde l-au intalnit pe indragitul Doctor Maseluta.

 

Programul Zambete Colgate a fost lansat in 2017 ca parte a campaniei Romania merita zambete Colgate, cand peste 1.500 de elevi inscrisi in program au beneficiat de consultatii stomatologice profesionale gratuite in 20 de orase mici din 10 judete ale Romaniei. Prima etapa din acest an s-a desfasurat in perioada aprilie – iunie in 10 scoli din 8 orase ale tarii, iar peste 800 de copii au participat la demersul pentru educarea in privinta importantei igienei orale zilnice de la varste fragede, acompaniata de vizite regulate la medicul dentist.

 

In paralel, Colgate® desfasoara Programul Scolar Colgate® Bright Smiles, Bright Futures™, care a implinit anul acesta 25 de ani de la debutul in Romania, perioada in care 6 milioane de elevi au beneficiat de lectii educationale despre igiena orala corecta. Programul are anual trei editii, in cadrul carora sunt educati peste 200.000 de copii din intreaga tara.Incepand cu anul

2015, programul se deruleaza in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.

Despre Colgate-Palmolive

 

Colgate-Palmolive este liderul mondial in ingrijirea orala, cu scopul de a imbunatati sanatatea orala in lumea intreaga. Compania are branduri de top in categorii de paste de dinti si periute de dinti in diferite parti ale lumii, branduri recunoscute pe plan international: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser ™, Sensitive Pro-Relief ™, Max White One®, Elmex® , Meridol® si Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continua prin lansarea de produse inovatoare si un angajament puternic fata de dentisti, pacienti si comunitatile lor. Colgate-Palmolive Romania se implica activ si investeste anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare si profesionale medicale, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectele globale Colgate®, vizitati website-ul companiei www.colgatepalmolive.com.

 

Despre Crucea Rosie Romana

 

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatie umanitara care functioneaza neintrerupt din 1876 in scopul prevenirii si alinarii suferintelor oamenilor, fara nicio deosebire in ceea ce priveste nationalitatea, rasa, religia, varsta, sexul, apartenenta militara, sociala sau politica.

 

Prin activitatile pe care le desfasoara contribuie si la ameliorarea starii de sanatate, la prevenirea imbolnavirilor si la alinarea suferintelor prin programe de intrajutorare in beneficiul colectivitatii. Proiectul de educatie pentru sanatate desfasurat impreuna cu Colgate este parte din aceasta componenta importanta a activitatii organizatiei.

 

Pentru mai multe informatii despre Crucea Rosie Romana, accesati www.crucearosie.ro