170 copii din Ploiesti au beneficiat de consultatii stomatologice gratuite oferite prin Programul Zambete Colgate

Colgate

In weekendul 10 – 11 noiembrie, Colgate® in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a desfasurat in doua scoli din Ploiesti Programul Zambete Colgate®, ca parte a campaniei Romania merita zambete Colgate®. Aproape 170 de elevi din clasele primare (0-IV) au beneficiat de consultatii stomatologice gratuite, diagnostic si recomandari pentru tratament, sfaturi de sanatate orala pentru un zambet sanatos si mostre gratuite de produse de ingrijire orala. Andra, ambasadorul campaniei, a fost alaturi de copiii care au luat parte la activitatile din program desfasuratela Colegiul National „Jean Monnet” pentru a-i incuraja si a le oferi sfaturi despre importanta unei rutine de ingrijire a dintilor din copilarie.

 

Suntem incantati ca Programul Zambete Colgate a ajuns si la Ploiesti si ne bucuram ca a fost primit foarte bine de copiii prezenti la activitati, de parintii lor si de toti cei implicati in proiect. Multumim Colgate ca a facut posibil ca peste 200 de elevi din clasele 0-IV sa beneficieze de sfaturi care sa-i pregateasca pentru o igiena orala corecta, dar si de consultatii stomatologice gratuite, diagnostic si recomandari de tratament. Programul a avut succes, copiii au fost incantati de prezenta mascotei Doctorul Maseluta, iar parintii au fost receptivi la recomandarile primite de la medicii stomatologi. Va asteptam si anul viitor“, a declarat Gabriela Radulescu, Director Crucea Rosie Filiala Prahova.   

 

Cred in puterea zambetului sincer, larg, fara retineri si incerc sa ofer zilnic asta celor din jurul meu, familiei mele si oamenilor care ma asculta la concerte. In acest weekend, am avut in sfarsit ocazia sa ma alatur echipei Program Zambete Colgate care a ajuns in Ploiesti.     M-am bucurat sa cunosc atat de multi copii, alaturi de parintii lor, care si-au lasat frica de-o parte si au fost dornici sa afle cum trebuie sa aiba grija de dintisorii lor”, a spus Andra, Ambasador al campaniei Romania merita zambete Colgate.

 

Programul Zambete Colgate® se desfasoara cu sprijinul filialelor de Cruce Rosie din tara in 10 scoli din 5 orase din Romania in perioada 6 octombrie – 18 noiembrie, continuand misiunea Colgate® de educare cu privire la importanta vizitelor periodice la medicul dentist si a igienei orale zilnice de la varste fragede.

 

In Ploiesti, consultatiile stomatologice gratuite din cadrul programului au avut loc in data de 10 noiembrie, la Colegiul National „Jean Monnet”, si in data de 11 noiembrie, la Colegiul National „Ion Luca Caragiale”. Pe langa consultatii, copiii au avut parte de lectii de igiena orala, oferite de voluntarii Crucii Rosii si desfasurate in prezenta parintilor, dar si de o zona de joaca unde l-au intalnit pe indragitul Doctor Maseluta.

 

Programul Zambete Colgate a fost lansat in 2017 ca parte a campaniei Romania merita zambete Colgate, cand peste 1.500 de elevi inscrisi in program au beneficiat de consultatii stomatologice profesionale gratuite in 20 de orase mici din 10 judete ale Romaniei. Prima etapa din acest an s-a desfasurat in perioada aprilie – iunie in 10 scoli din 8 orase ale tarii, iar peste 800 de copii au participat la demersul pentru educarea in privinta importantei igienei orale zilnice de la varste fragede, acompaniata de vizite regulate la medicul dentist.

 

In paralel, Colgate® desfasoara Programul Scolar Colgate® Bright Smiles, Bright Futures™, care a implinit anul acesta 25 de ani de la debutul in Romania, perioada in care 6 milioane de elevi au beneficiat de lectii educationale despre igiena orala corecta. Programul are anual trei editii, in cadrul carora sunt educati peste 200.000 de copii din intreaga tara.Incepand cu anul 2015, programul se deruleaza in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.

Despre Colgate-Palmolive

 

Colgate-Palmolive este liderul mondial in ingrijirea orala, cu scopul de a imbunatati sanatatea orala in lumea intreaga. Compania are branduri de top in categorii de paste de dinti si periute de dinti in diferite parti ale lumii, branduri recunoscute pe plan international: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser ™, Sensitive Pro-Relief ™, Max White One®, Elmex® , Meridol® si Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continua prin lansarea de produse inovatoare si un angajament puternic fata de dentisti, pacienti si comunitatile lor. Colgate-Palmolive Romania se implica activ si investeste anual intr-o serie de programe educationale adresate publicului larg, in care sunt implicate mediile universitare si profesionale medicale, toate avand ca scop imbunatatirea parametrilor sanatatii orale pentru populatia din Romania.

 

Pentru mai multe informatii despre proiectele globale Colgate®, vizitati website-ul companiei www.colgatepalmolive.com.

 

Despre Crucea Rosie Romana

 

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, organizatie umanitara care functioneaza neintrerupt din 1876 in scopul prevenirii si alinarii suferintelor oamenilor, fara nicio deosebire in ceea ce priveste nationalitatea, rasa, religia, varsta, sexul, apartenenta militara, sociala sau politica.

 

Prin activitatile pe care le desfasoara contribuie si la ameliorarea starii de sanatate, la prevenirea imbolnavirilor si la alinarea suferintelor prin programe de intrajutorare in beneficiul colectivitatii. Proiectul de educatie pentru sanatate desfasurat impreuna cu Colgate este parte din aceasta componenta importanta a activitatii organizatiei.

 

Pentru mai multe informatii despre Crucea Rosie Romana, accesati www.crucearosie.ro.