10 ani de handmade românesc, 10 ani de Breslo

Breslo face 10 ani

În 2018, cel mai mare marketplace de handmade din România schimbă prefixul și marchează aniversarea a 10 ani de când susține necontenit designerii locali și arta meșteșugului.

Totul a pornit în 2008, ca o adevărată mișcare socială: pașii unei artizane la început de drum s-au întâlnit cu cei ai unui programator entuziasmat, iar din chimia celor doi a rezultat un răspuns natural la o întrebare ce era din ce în ce mai des întâlnită: unde te promovezi în calitate de tânăr creator local? Cum faci ca produsele tale deosebite, făcute de mână, să ajungă la public?

Într-o perioadă în care noțiunea de marketplace era încă o necunoscută pe plan local, Breslo s-a afirmat ca un spațiu creativ unde artizanii români își pot face creațiile unicat cunoscute publicului larg. Pentru vizitatori, apariția platformei a însemnat diversificarea opțiunilor de cumpărare, într-o piață dominată de produse standard, de serie. Iubitorii de frumos au putut alege dintre mii de produse în ediție limitată, făcute de mână, cu multă migală și atenție la detalii.

Astăzi, platforma Breslo este a doua casă pentru sute de designeri români, o sursă de shopping alternativ și smart pentru aproape 200.000 de utilizatori și nu numai. Din dorința de a construi o comunitate în adevăratul sens al cuvântului, Breslo s-a aventurat și în mediul off-line, organizând până în prezent 12 ediții de Dichisar care, cu timpul, a devenit cel mai mare târg de handmade și design din București.

Povești de succes, spuse chiar de artiștii de pe Breslo: https://www.youtube.com/watch?v=uuLi-ne6CwE

Așadar, cum sărbătorește echipa Breslo cei 10 ani de activitate? Alături de comunitatea sa, cu planuri ambițioase pentru încă 10! Sub deviza “Ce-ți dorești, făcut de mână”, pionierii handmade-ului local și-au pus în minte să lanseze un proiect de susținere a creatorilor aflați la început de drum, o aplicație de mobil care să simplifice interacțiunea dintre creatori și iubitorii de frumos, dar pregătesc și o re-branduire fresh.

––––––

Breslo.ro este cea mai mare comunitate creativă din România. Cu peste 200 000 de membri iubitori de design românesc, platforma Breslo.ro este locul de întâlnire al tuturor celor ce vor să vandă online sau să cumpere produse unicat, lucrate manual. În 10 ani de activitate, Breslo.ro a adunat peste 170 000 de creații originale și materiale art&hobby, câștigându-și locul ca Mecca handmade-ului autohton.